|

Saimbeyli Seçim Sonuçları 2024 - Adana Saimbeyli Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Saimbeyli Oy Oranları Sonuçları

Saimbeyli seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Adana ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Saimbeyli seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Saimbeyli seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Saimbeyli oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

14:27 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 14:53 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Saimbeyli seçim sonuçları
Saimbeyli seçim sonuçları

Saimbeyli yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Saimbeyli Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

Saimbeyli Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Saimbeyli 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Mustafa Şahin Gökçe %60.7

BBP - Selami Ekici %19.5

İYİ Parti - Hakan Atasever %17.2

SAADET - Enes Tahsin Ayhan %1.05

BTP - Gülizar Yardım  %0.70

Saimbeyli 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Yeniden Refah Partisi Emrah Kan - (Adana / Saimbeyli)

Bağımsız Türkiye Partisi Gülay Kırcelli - (Adana / Saimbeyli)

Vatan Partisi Hayrettin Çavuşoğlu - (Adana / Saimbeyli)

Büyük Birlik Partisi İrfan Tekdemir - (Adana / Saimbeyli)

Hür Dava Partisi İsa Birgün - (Adana / Saimbeyli)

Saimbeyli Hakkında

Adana'nın Saimbeyli ilçesi, şehrin kuzeyinde yer alır ve Toros Dağları'nın eteklerinde bulunur. Coğrafi olarak dağlık bir yapıya sahip olan ilçe, genellikle ormanlarla kaplıdır ve zengin flora ve fauna çeşitliliğine ev sahipliği yapar. Nüfusun çoğunluğu dağ köylerinde yaşamakta olup, tarım ve hayvancılıkla uğraşırken, ormancılık da ekonomiye katkı sağlar. Tarihi açıdan, Saimbeyli'nin kökenleri antik çağlara kadar uzanır ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olan ilçe, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de stratejik bir konuma sahipti. Günümüzde, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla dikkat çeken Saimbeyli, turizm potansiyeli olan bir bölgedir.



#Saimbeyli seçim sonuçları
#Saimbeyli yerel seçim seçim sonucu
#Saimbeyli seçim sonuçları 2024
#Saimbeyli oy oranı
#Saimbeyli oy sonuçları
1 ay önce