|

YSK Başkanı açıkladı: Çift oy kullanan şahıs gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven, dün sosyal medyada bir anda yayılan ve bir kişinin hem Belçika'da hem de Türkiye'de oy kullandığını gösteren fotoğrafla ilgili açıklama yaptı. Konunun takipçisi olduklarını dile getiren Güven, yaptıkları şikayetin ardından kadının gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Yeni Şafak
09:34 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çift oy kullanan vatandaş o anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
Çift oy kullanan vatandaş o anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, dün sosyal medyada bir anda yayılan ve bir kişinin hem Belçika'da hem de Türkiye'de oy kullandığını gösteren fotoğrafla ilgili açıklama yaptı.

Güven'in açıklaması şöyle:

  • "Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir kişinin oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük.
  • Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız.

Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk ve bu kişi gözaltına alındı."

Başsavcılık'tan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun, sosyal medya hesabında oy kullanırken çektirdiği fotoğrafları paylaşıp mükerrer oy kullandığı intibaı yaratarak vatandaşların tepkisini çeken Ş.E. hakkında, "çift kimlik taşıyıp taşımadığının araştırılması istemli" suç duyurusunda bulunduğunu bildirildi.

Belçika'da yaşadığı belirtilen kadınla ilgili "Seçim Kanunu'na muhalefet" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, hakkında yakalama kararı alınan şüphelinin, İzmir'in Selçuk ilçesinde gözaltına alındığı kaydedildi.

#YSK
#Seçim 2018
6 yıl önce