|

Seyfettin Karadayı kimdir? Seyfettin Karadayı vefat etti

Seyfettin Karadayı hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden biri olan ve Kemal Sunal dahil birçok isimle ekranların karşısına çıkan Seyfettin Karadayı, hayatını kaybetti. 94 yaşında hayatını kaybeden Seyfettin Karadayı'nın cenaze namazı 11 Ağusyos Cuma günü Lvent Camii'nde kılınacak. Peki Seyfettin Karadayı kimdir?

Yeni Şafak
08:57 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 09:03 - 11/08/2017 Cuma
IHA
Seyfettin Karadayı kimdir?
Seyfettin Karadayı kimdir?
Seyfettin Karadayı hayatını kaybetti. Yeşilçam’ın usta oyuncularından Seyfettin Karadayı hayatını kaybetti. Vatandaşlar ise hayatını kaybeden Seyfettin Karadayı'nın kim olduğunu merak ediyor.

Şarkıcı Onur Akay, sosyal medya hesabından Kemal Sunal başta olmak üzere birçok efsane isim ile birlikte rol alan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Seyfettin Karadayı’nın 94 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Akay, Karadayı’nın cenazesinin yarın Levent Camii’nde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini belirtti. Akay, Karadayı’nın fotoğrafının altına ise şu notu yazdı:

"O Yeşilçam’ın yaşayan en yaşlı ismiydi. Kemal Sunal’la 12 filmi olan ve 750 sinema filminde rol alan usta oyuncu Seyfettin Karadayı’yı, 94 yaşında kaybettik. ’Artık veda etmek üzereyim. Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek filminde hep yaşlı oyuncular vardı. Bende çok isterdim o filmde oynamak’ demişti. Değerli oyuncumuz, 11 Ağustos Cuma günü Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek. Mekanı cennet olsun inşallah."



Seyfettin Karadayı Kimdir ?

Seyfettin Karadayı, 1923'te İstanbul’da doğdu. Kara Harp Okulu'ndan mezun olan sanatçı, uzun yıllar görev yaptıktan sonra 46 yaşında albaylıktan emekli oldu.

Metin Film'in sahibi Işık Toraman, bir film için Karadayı'ya prodüksiyon teklifi götürdü. Teklifi kabul eden sanatçı, filmde oynadığı "Keşiş" rolü ile Yeşilçam hayatına başlamış oldu.

Sanatçı Karadayı, 1970'li yıllardan itibaren 750'yi aşkın filmde ve çok sayıda televizyon dizisinde rol aldı.

#Seyfettin Karadayı
#Seyfettin Karadayı vefat
#Seyfettin Karadayı kimdir?
7 yıl önce