|

Akgül''ün hedefi olimpiyat

Üst üste 3 Avrupa Şampiyonluğundan sonra Dünya Şampiyonu olarak serbestteki 7 yıllık altın hasretine son veren Taha Akgül, ''Dünya şampiyonalarının havası Avrupa''dan daha farklı oluyor. İlk kez şampiyon oldum. Sıradaki hedef 2016 Rio Olimpiyatları''nda altın almak''' dedi

.
00:00 - 10/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 9/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Akgül''ün hedefi olimpiyat
Akgül''ün hedefi olimpiyat

Özbekistan''ın başkenti Taşkent''te önceki gün başlayan Büyükler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası''nda altın madalya kazanan Taha Akgül, ''Daha çok rekor kıracağım'' dedi. 3 Avrupa şampiyonluğuna bir de Dünya şampiyonluğu ekleyen Taha Akgül, açıklamalarda bulundu. Son 3 senenin Avrupa şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası''na favori olarak katıldığını belirten Akgül, ''Tüm rakiplerimin hedefi konumundaydım. Geçen yıl ilk kez katıldığım Dünya Şampiyonası''nda bronz madalya kazanabildim. Dünya şampiyonalarının havası Avrupa''dan daha farklı oluyor. Olimpiyat ayarında bir organizasyon. İkinci kez katıldığım şampiyonada ilk kez şampiyon oldum. Takımımıza ilk altın madalyasını ben getirdim. İnşallah sıradaki hedef 2016 Olimpiyatları''nda altın almak''' dedi.

SORUMLULUKLARIM DAHA DA ARTTI

Dünya şampiyonu olarak sorumluluğunun arttığını belirten Taha Akgül, ''Her sene biraz daha üzerine koyarak gidiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımız da altın madalya için olacak. Ata sporumuzun gerekliliği Türk güreşçisinin sırtı yere gelmemeli. Biz de şampiyon olduğumuz için, artık sırtımızın yere gelmemesi lazım. Artık daha çok çalışacağız. Önce Las Vegas''ta Dünya Şampiyonası''nda şampiyon olarak Rioya gitmeyi hedefliyorum. Orada da hedefim ilk sırada yer almak'' diye konuştu. Dünya şampiyonu olduktan sonra gece uyuyamadığını vurgulayan milli güreşçi, ''İnsanın gözüne uyku girmiyor. Sabaha kadar müzik dinleyerek zaman geçirdim. Anlatılamaz bir duygu'' dedi.

7 YIL ARADAN SONRA BİR İLK

Son 3 senenin Avrupa şampiyonu olarak serbest güreşte bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: ''Bir rekora imza attım. Üst üste 3 kere Avrupa şampiyon olan başka bir sporcu yok. Eski adıyla FILA tarafından kilomda dünyanın en iyi güreşçisi seçildim. Bunun verdiği özgüven ve motivasyonla, bu Dünya Şampiyanası''na katıldım. 7 yıl aradan sonra ilk kez Dünya şampiyonu çıkardık. Henüz 24 yaşımdayım ve Avrupa''da rekorlar kırdım.Şimdi sırada Dünya rekoru var ve bütün rekorlar bizi bekliyor. Grekoromende başkanımızın birçok rekoru var. Serbestte de rekorları kırmaya adayım. 3 Avrupa, 1 Dünya şampiyonluğum var. Dünya''yı, Avrupa''yı ve Olimpiyat''ı, serbest güreşteki en büyük şampiyonlukları kazanmak için çalışmaya devam edeceğim. Gencim ve emin adımlarla ilerliyorum. İnşallah onun rekorlarını da kıracağım.''

Zirvede kalmak zordur

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ''Taha''nın 3 Avrupa ve 1 Dünya şampiyonluğu var ve bu durum bizim için sevindirici'' dedi. Şampiyonlukların, Taha''nın yükünü ağırlaştırdığını ifade eden Yerlikaya, ''Rakipleri tarafından tek hedef haline geldi. Herkes artık onu yenmek için mücadele edecek. Bu şampiyona Taha için artık bitti. Artık yeni madalyaların hazırlıklarına hemen başlamak lazım ve hedefler büyük. Olimpiyatlar yaklaşıyor. Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanına Olimpiyat''ı da eklemek lazım. Taha''nın artık, ''Yoruluyorum, dinleneyim'' deme şansı kalmadı.

Her gün biraz daha fazla çalışmak zorunda. Zirvede kalmak zordur. ''Sen zaten şampiyonsun, biraz kendine zaman ayır'' diyen de olacak. Taha, milletin duasıyla çalışmaya devam edecek. Ancak 1''inciyi altın tarih, ikinciyi yıldızlar yazar'' dedi.

Şamil Erdoğan''dan bronz

Özbekistan''ın başkenti Taşkent''te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası''na serbest stilde Şamil Erdoğan bronz madalya kazandı. 97 kiloda Şamil Erdoğan, Letonyalı Lagodski''yi tuşla, Polonyalı Baran''ı 10-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale çıktı. Ali Muhammed Reza Yazdani''yi 8-0 mağlup eden Erdoğan, yarı finalde Rus Abdusalam Gadısov''a 4-2 yenildi. Kübalı Javier Cortina''yı 10-0 teknik üstünlükle yenen Erdoğan, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

KAYA KIL PAYI KAÇIRDI

65 kiloda Mustafa Kaya bronzu kıl payı kaçırdı. Yarı finalde ise İranlı Ahmad Mohammadi''ye 17-10 yenilen Mustafa Kaya, Moldovyalı Michael Sava''ya 16-15 yenilince bronzu kaçırdı. 61 kiloda Münir Recep Aktaş, Kazak Artas Sana''ya, 74 kiloda Soner Demirtaş Gürcü Kvelashvili''ye 4-3 kaybetti. Dün sona eren Serbest güreşleri Türkiye 1 altın, 1 gümüş, 2 bronzla kapattı.


10 yıl önce