|

Cavendish geri döndü

İlk iki yarışı kazandıktan sonra tırmanış etaplarında gerilerde kalan Britanyalı sürücü Mark Cavendish, Selçuk-İzmir etabını kazanarak 4 yarış sonra kürsünün en üst basamağına çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 07:47 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2015) 7. etabını Etixx-Quick Step takımının Büyük Britanyalı sporcusu Mark Cavendish kazandı. TUR 2015'in sondan bir önceki etabı, Selçuk ile İzmir arasındaki 166 kilometrelik parkurda koşuldu. Karşıyaka Vapur İskelesi'nde sprint finişiyle tamamlanan etapta Britanyalı Cavendish, 3 saat 59 dakika 49 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Cavendish, bu yılki 3., Türkiye Bisiklet Turu'ndaki 7. etap zaferine ulaştı. Bardiani CSF'ten Andrea Piechele ikinci, MTN-Qhubeka'dan Kristian Sbaragli ise 3.oldu.



DURASEK YERİNİ KORUDU


Lampre-Merida'nın Hırvat Kristijan Durasek, genel klasmanda liderliğini korudu ve dün ele geçirdiği "turkuaz mayo"yu bırakmadı. En iyi sprinter klasmanında ilk sıraya yükselen Daniele Ratto, yeşil mayoyu Sacha Modolo'dan aldı. Colombiadan Valencia, "kırmızı mayo"yu, Luis Bonet de ilk etaptan bu yana taşıdığı 'beyaz mayo"yu korudu. Bu arada yarışın son 64 kilometresinde Torku Şekerspor'dan Sergiy Grechyn, dengesini kaybederek bisikletten düştü. Alnı açılan bisikletçi, hastaneye kaldırıldı.


#Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu
#Mark Cavendish
#yarış
9 yıl önce