|

İngilizler yazdı: Fenerbahçe küme düşebilir

Daily Mail gazetesi, 1974 yılında Fenerbahçe gibi aynı durumla karşılaşan Manchester United’ın küme düştüğünü hatırlattı ve “Kimse Fenerbahçe’nin küme düşmesini beklemiyor, düşünülemez buluyor ama aynısı 1974 yılında Manchester United’ın başına geldi ve o yıl küme düştü” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
09:36 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe son olarak Türkiye Kupası'ndan elenerek taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.
Fenerbahçe son olarak Türkiye Kupası'ndan elenerek taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Fenerbahçe’nin yaşadığı krizi Joe Bernstein imzasıyla haberleştirdi ve manşete taşıdı. Yayınlanan haberde Fenerbahçe’nin İngiltere Premier Lig’nin köklü kulübü Manchester United gibi küme düşebileceği belirtildi.

Fenerbahçe’nin, Süper Lig’de 15. sırada bulunduğu belirtilerek, “Manchester United’ın Premier Lig’de küme düşmeme savaşı verdiğini düşünün. Fenerbahçe’nin durumu tam olarak bu. Kimse Fenerbahçe’nin küme düşmesini beklemiyor. Bu durumu kimse düşünülmez buluyor. Ancak aynısı 1974 yılında Manchester United’ın da başına gelmişti ve United, o yıl küme düşmüştü.

1907’de kurulan Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden birisi. 9 dalda boy gösteriyorlar ama en önemlisi şüphesiz futbol. Türkiye’de en çok şampiyonluk kazanan kulüp. Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğu bulunuyor. Bunların 19’u 1959’da Süper Lig kurulduktan sonra kazanıldı ve 25 milyon taraftarı var” ifadelerine yer verildi.

ROBERTO CARLOS GİBİ EFSANELERİN OYNADIĞI KULÜBÜN SORUNU NE?

Sarı-lacivertli kulüpte bugüne kadar dünyaca ünlü yıldızların forma giydiği ifade edilen haberde, “Jay Jay Okocha, Roberto Carlos, Robin van Persie, Rüştü Reçber gibi efsanelerin oynadığı bir kulüp. Peki sarı kanaryaların sorunu ne? Düşme hattının sadece 2 puan üzerindeler. Türkiye Kupası’nda 2. Lig takımı Ümraniyespor’a elendi. Kadrolarında Liverpool’un eski oyuncusu Martin Skrtel, Tottenham’ın eski forveti Roberto Soldado ve eski Swansea City oyuncusu Andre Ayew var. Leicester’dan Islam Slimani’yi kiraladılar. Şimdi de Chelsea’den Victor Moses’ı aldılar. Comolli, Arsenal, Tottenham ve Liverpool’da çalışmış birisi” denildi.

KADRO KALİTESİ ZAYIFLADI, FUTBOLCULAR YAŞLANDI

Fenerbahçe’nin 2013’te Avrupa’dan men cezası almasının ardından borcunun daha da arttığı belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi;

  • “Real Madrid’den Roberto Carlos, Manchester United’dan Robin van Persie’yi transfer ederek isimlerini dünya çapında duyurdular. Avrupa’da Barcelona ve Juventus seviyesine ulaşmayı amaçlıyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda yeni başkan Ali Koç, acı reçeteyi açıkladı: Takımın toplam borcu 548 milyon Dolar. 2013’te Avrupa’dan iki sene men cezası aldılar. Borçlar da eklenince kadro kalitesi zayıfladı. Skrtel ve Soldado önemli oyuncular ama zirve noktalarında değiller. Türk oyuncuların da kalitesi zayıfladı. Milli Takım’da sadece Hasan Ali Kaldırım oynuyor. Türkiye, 2002 Dünya Kupası’nda 3. olurken kadroda Fenerbahçe’den 4 futbolcu bulunuyordu.”
ERSUN YANAL İLE İŞLER İYİ OLMADI

Ersun Yanal’ın da kötü gidişi durduramadığını ifade eden Daily Mail Gazetesi, “Phillip Cocu’nun görevine, 3-0’lık Rizespor mağlubiyetinin ardından son verildi. Ardından çok istenen Ersun Yanal getirildi ama işler daha iyi olmadı. Comolli, sezon başında Ayew’i transfer ettiğinde 'Yetenekli ve enerjik futbolcu' dedi ama 17 maçta sadece 4 gol attı. Slimani, ondan da kötü... 19 maçta 3 gol atabildi. Ligde Fenerbahçe’den daha az gol atan sadece iki takım var. Kimse Fenerbahçe’nin küme düşmesini beklemiyor. Bu durumu kimse 'düşünülmez' buluyor. Ancak aynısı 1974 yılında Manchester United’ın da başına gelmişti ve United, o yıl küme düşmüştü...” diyerek haberi tamamladı.


#Fenerbahçe
#Daily Mail
#Süper Lig
5 yıl önce