|

Portakalın tadı acı geldi

Maçın başlarında savunmanın çizgiden çıkardığı topla mutlak golden olan Ay-yıldızlılar, Van Persie'nin kafasında golü kalesinde gördü. Arda ile karşı karşıya kaçıran, Hamit'in şutuyla kaleciyi geçemeyen, Umut ile direğe takılan Türkiye, uzatmada Narsingh ile yıkıldı

00:00 - 8/09/2012 суббота
Güncelleme: 00:51 - 8/09/2012 суббота
Yeni Şafak
Portakalın tadı acı geldi
Portakalın tadı acı geldi

Önce 2010 Dünya Kupası sonra da Euro 2012'yi kaçıran A Milli Takımımız, Abdullah Avcı yönetiminde, 2014 Düya Kupası'na gidebilmek için gruptaki en büyük rakibi olarak gösterilen Hollanda karşısına çıktı. Maça istekli başlayan milliler, 14.dakikada gole çok yaklaştı. Tunay'ın ceza sahası içine ortaladığı topta Hollandalı Indi ve Tim Krul'un yaşadığı anlaşmazlık üzerine top kaleciyi geçti fakat Indi hatasını telafi etti ve çizgi üzerinden topu çıkardı. 17'de millilerimiz, Sneijder'in sağ kanattan altıpasa gönderdiği topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşu ile yenik duruma düştü: 1-0. 57'de Hamit'in yaklaşık 25 metreden vuruşunu kaleci kornere çeldi. Bu dakikadan itibaren oyunu millilerimizin yarı sahasına yıkan Portakallar, Robben-Persie ikilisi ile kalemizde tehlike oluşturdu. 90+3'te yakaladıkları kontratakta Narsingh, karşı karşıya kaldığı pozisyonda skoru belirledi: 2-0.


Macaristan ve Romanya galip

Grubumuzdaki diğer maçlarda Romanya, Estonya'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti. Maçın golleri Torje ve Marica'dan geldi. Macaristan da Andorra'yı Juhasz, Gera (p), Szalai, Priskin ve Koman'ın golleriyle 5-0 yendi.


Emre: İyi yolda olduğumuzu gösterdik

A Milli Takım'ın etkili isimlerinden Emre Belözoğlu, Hollanda karşısında skor olarak iyi bir sonuç alamadıklarını ancak gelecek adına iyi mesajlar verdiklerini söyledi. "İyi yolda olduğumuzu gösterdik" diyen Emre, "Gelecek adına umutlandıran bir futbol oynadık. İyi yanlarının yanında mutlaka ders çıkarmamız gereken konular da var. Hollanda gibi bir takım karşısında oynadık. İyi de oynadık, pozisyonlar bulduk. Atmış olsaydık belki de Hollanda bizim düştüğümüz duruma düşecekti" ifadelerini kullandı.


Selçuk tercihi taktiksel

Hollanda maçında en sıra dışı olayı Selçuk İnan'ın forma giymeyişiydi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, G.Saraylı yıldızı ilk 11'in dışında tuttu ve 90 dakika boyunca yanında oturttu. Avcı, bu oyuncunun yerine Tunay'a şans tanıdı. Avcı, maç sonunda da bu konuyla ilgili 'Selçuk'un olmayışı tamamen taktiksel. Sadece bu maç içindi, taktiğimizin de tuttuğunu gördük' yorumunu yaptı. Maçı da değinen Avcı, 'Belki skor alamadık ancak özgüven sahibi olduk. Bu takım herkesi yenebilecek güçte. Estonya'yı yenip yolumuza devam edeceğiz' dedi.


Van Gaal'dan sürpriz kadro

Hollanda Milli Takımı da Türkiye karşısında sürpriz bir kadroyla sahaya çıktı. Tecrübeli teknik adam Louis Van Gaal, ideal on bire tam 7 genç oyuncuyu takviye etti. Bu kadro, kötü bir Avrupa Şampiyonası geçiren Hollanda'nın yenilenme çabasının en büyük göstergesiydi. Van Gaal, Van Persie, Heitinga, Arjen Robben, Sneijder gibi tecrübeli isimleri kadroda tercih ederken bu isimlere 7 genci ekledi. Van Gaal, genç oyuncular kaleci Krul, Jetro Willems, Daryl Janmaat, Bruno Martins İndi, Jordy Clasie, Kevin Strootman ve Luciano Narsingh gibi beklenmedik bir kadroya şans verdi. Hollanda Teknik Direktörü, 15 Ağustos'ta Belçika ile yapılan ve 4-2 kaybedilen karşılaşmada bu isimlerden Jetro Williems ve Luciano Narsingh'i ilk 11'de oynatmış; Narsingh gol atma başarısı da göstermişti. Janmaat ve Clasie, dünkü maçla ilk kez resmi maçta milli formayı giydi.


Şehitlere saygı duruşu

Gurbetçiler, dün Hollanda'da milli takımı yalnız bırakmadı. Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, ellerinde Türk bayraklarıyla Amsterdam Arena'yı inletti. Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.



ELEMELERDE DÜNÜN SONUÇLARI

Hırvatistan-Makedonya :1-0

Galler-Belçika :0-2

Malta-Ermenistan :0-1

Bulgaristan-İtalya :2-2

Kazakistan-İrlanda :1-2

Almanya-F.Adaları :3-0

Arnavutluk-G.Kıbrıs :3-1

Slovenya-İsviçre :0-2

İzlanda-Norveç :2-0

Rusya-K.İrlanda :2-0

Azerbaycan-İsrail :1-1

Lüksemburg-Portekiz :1-2

Liechtenstein-B.Hersek :1-8

Litvanya-Slovakya :1-1

Letonya-Yunanistan: 1-2

Karadağ-Polonya : 2-2

Moldova-İngiltere : 0-5

Gürcistan-B.Rusya : 1-0

Finlandiya-Fransa : 0-1



12 лет назад