|

Türk Telekom'dan tarihi başarı

Basketbolda 7Days Avrupa Kupası'nda Ukrayna ekibi Promotey'in 13 maçlık galibiyet serisini bitirerek finale yükselen Türk Telekom, tarihi bir başarı yakaladı. Türk Telekom, 3 Mayıs Çarşamba günü İspanyol ekibi Gran Canaria önünde Türkiye'ye basketbolda 14. Avrupa Kupası'nı getirmek için mücadele edecek.

Haber Merkezi
09:48 - 28/04/2023 Friday
Yeni Şafak
Türk Telekom, Gran Canaria ile final maçına çıkacak
Türk Telekom, Gran Canaria ile final maçına çıkacak

Türk Telekom Basketbol Takımı, 7Days Avrupa Kupası'nda finale kalarak kulüp tarihinde ilki gerçekleştirip büyük bir başarı elde etti. Kupada son olarak Ukrayna ekibi Prometey'in 13 maçlık galibiyet serisini 76-74'lük skorla bitiren Türk Telekom, finale kalmayı başardı. Türk Telekom finalde İspanyol ekibi Gran Canaria ile 3 Mayıs Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacak.


1991 yılında basketbol şubesi kurulan ve bir dönem PTT adıyla da parkelerde yer alan Türk Telekom, kulüp tarihinin Avrupa'da en başarılı sezonuna imza attı. Daha önce Koraç Kupası, FIBA Avrupa Kupası ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Türk Telekom, Avrupa arenasında tarihinde ilk kez finalde olmanın gururunu yaşayacak


THY Avrupa Ligi fırsatı

Türkiye Ligi'nde de lider durumda bulunan Türk Telekom, 25 yıl sonra Avrupa basketbolunun en üst düzey liginde mücadele etmeye çok yakın. 7Days Avrupa Kupası'nı kazanması durumunda gelecek yıl THY Avrupa Ligi'nde yer alacak mavi beyazlılar, bu organizasyonda son olarak 1997-1998 sezonunda yer almıştı. Türk Telekom, şampiyon olması durumunda Türk basketbolunun Avrupa kupalarındaki 14. zaferine imza atacak. Türk basketbolu, 7Days Avrupa Kupası'nda üst üste ikinci kez finalde temsil edilecek. Geçen sezon Bursaspor finalde yer almış ancak İtalyan ekibi Bologna'ya kaybetmişti. Bu yıl ise bu başarıyı Türk Telekom tekrarladı. Daha önce bu kupayı Türkiye adına Galatasaray ve Darüşşafaka kazanmıştı.


#7Days Avrupa Kupası
#Türk Telekom
#basketbol
1 year ago