|

Galaxy Note 5'in teknik özellikleri belli oldu gibi

Samsung'un önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak olan yeni nesil tabletfonu Galaxy Note 5'e yönelik detaylar neredeyse tamamıyla netlik kazandı.

Yeni Şafak
09:41 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 06:41 - 12/06/2015 Cuma
Diğer

Samsung'un önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak olan yeni nesil tabletfonu Galaxy Note 5'e yönelik detaylar belirginlik kazanıyor. Farklı tedarik kaynaklarından gelen bilgilendirmeleri derlediğimizde karşımıza şöyle bir netice çıkıyor:



Ekran:

Çok büyük ihtimalle 2K çözünürlük korunmaya devam edecek. Ekran büyüklüğünün ise ufak bir artışla 5.89-inç'e çıkarılması bekleniyor.



Yongaseti:

Samsung'un işlemci çekirdeklerini, grafik ünitesini, RAM'i, depolama hafızasını ve modemi tek bir yonga seti içerisinde konumlandırıldığı 'Hepsi Bir Arada' formundaki ilk yongaseti olan Exynos 7422 ile gelecek. Ekranın 2K'da kalması halinde performans açısından da gayet iyi bir verim göstereceğini söyleyebiliriz bu durumda. Gerçi Exynos 7430 söylentileri de mevcut ama henüz geliştirilme aşamasında olduğundan tahminimizce Samsung bunu Galaxy S7'ye saklayacaktır.



RAM:

4GB



Depolama:

Karşımıza ilk olarak Galaxy S6/S6 Edge ile birlikte çıkan yeni nesil UFS 2.0 bellek teknolojisine yer verilecek. Teorik olarak 350MB/sn sıralı okuma ve 150MB/sn sıralı yazma hızlarına erişebilen UFS 2.0 teknolojisinin depolama alan desteği ise 128GB'a kadar çıkabiliyor.



Bağlantı:

Yeni nesil USB Type-C (USB 3.1) bağlantı girişi kullanılacak. Bunun pratikteki en önemli yansıması süper hızlı şarj süresine sahip olacak oluşu.



Batarya:

Modelde 4,100mAh'lık bir bataryaya yer verileceği belirtiliyor ki bunun anlamı Samsung'un şimdiye kadar çıkardığı 'açık ara' en güçlü batarya demek.



Android 5.1.1 işletim sistemi ile gelmesi beklenen modelin kalınlığının ise 7.9 mm olduğu belirtiliyor ki mevcut Note 4'ün 8.5 mm olduğunu düşünürsek bu anlamda da ciddi bir geliştirmenin olduğunu söyleyebiliriz.



Son olarak da Note 5'in Eylül ayında düzenlenecek IFA Fuarı kapsamında tanıtılacağını hatırlatalım.



#samsung
#galaxy note
#galaxy note 4
#galaxy note 5
#android
9 yıl önce