|

Türkiye'nin 'Momo' tanığı anlatıyor: Kızımı hastanelerden topladım

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden yayılan ve küçük yaş grubunda bulunan çocukları hedef alan oyunların sayısı arttı. Oyunların içerisinde intihara kadar sürükleyen ciddi şiddet eğilimleri var. GZT.com, Momo oyununu oynayan çocuklardan birinin annesine ulaştı. GZT.com'a özel açıklamalar yapan anne H.,Ç, ''Kızımı hastanelerden topladım. Ruh sağlığı çok bozuk'' dedi. Bu sözler oyunun ne kadar korkunç bir hal aldığını gözler önüne seriyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden de uyarı çağrıları yapıldı.

12:22 - 7/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 09:57 - 7/04/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Momo oyunu özellikle küçük yaştaki çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.
Momo oyunu özellikle küçük yaştaki çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Sosyal medya hayatımızın her alanını kapsıyor. Hem yararlı hem zararlı olan bu mecra son zamanlarda gittikçe tehlike saçmaya başladı. Özellikle çocuklarımızı korumamız gereken bir döneme geldik. Bu zararlardan bir tanesi de Momo adıyla oluşturulmuş bir oyun. Bu karakter sosyal medya üzerinden oldukça acı sonlara götürecek tehlikelere yol açıyor. Bu sonları yaşayan bir anne ise kızıyla alakalı olarak ölümden döndüğünü ve ruh sağlığı üzerinde büyük etkilere yol açtığını söyledi.

Kızım ölümden döndü

WhatsApp üzerinden yayılan şiddet oyunu Türkiye'de acı bir şekilde karşılığını vurdu. Biz GZT.com olarak bu konuda sıkıntı yaşamış bir anneye ulaştık. Anne H.,Ç; ''Kızım ölümden döndü'' sözleriyle oyunun korkunçluğunu ifade ederek bu oyun yüzünden zor günler geçirdiğini söyledi.


#GZT
#momo
#youtube
#whatsapp
5 yıl önce