|

3,5 milyon yıllık insan fosili bulundu

Amerikalı bilim adamları, Etiyopya'da 3,5 ila 3,8 milyon öncesine ait insan atası fosili kalıntıları buldular.

Aa
00:00 - 11/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 11/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
3,5 milyon yıllık insan fosili bulundu
3,5 milyon yıllık insan fosili bulundu

ABD'nin Cleveland Üniversitesi'nden araştırmacıların Afar çölünde yaptıkları ve en ünlü insan atası fosillerinden "Lucy"nin bulunduğu yere 30 km uzaklıktaki kazılarda gün ışığına çıkarılan fosil kalıntıları arasında birkaç tam çene ve kısmen bir iskelet bulunuyor.

Kazı ekibinin başkanlarından Dr. Yohannes Haile-Selassie, keşiflerinin, hiç bilmedikleri bir zaman çerçevesine ışık tutması açısından önemli olduğunu belirterek, "Etiyopya'da erken insanın evrimi konusunda 6 milyon yıla varan bir kaydımız var, ancak bunlar arasında küçük boşluklar bulunuyor ve bu da bunlardan birisi" diye konuştu.

Fosil kalıntılarının ünlü "Lucy"nin türü Australopithecus afarensis veçok daha eski bir tür olan Australopithecus anamensis arasındaki ilişkiye ışık tutucak döneme ait olduğunu belirten paleoantropologlar, eski türlerin "Lucy"nin atası olduğunu düşündüklerini, ancak bundan emin olmak için daha fazla fosile ihtiyaç olduğunu kaydettiler.

Araştırmacılar, kazı bölgesinde çok sayıda maymun, antilop ve yaban domuzu kemiklerinin de bulunduğunu belirterek, ilk insanların şu anki kayalık Afar çölünden çok daha yeşil ve ağaçlık bir yerde yaşadıklarını gösterdiğini söyledi.

17 yıl önce