Lübnan ordusu: Ülkenin kuzey ve doğu sınırlarını kontrol altına almak için Suriye makamlarıyla temas halindeyiz
20:20, 29/08/2025, Cuma
AA

Lübnan'dan Suriye sınırına ilişkin olağanüstü toplantı
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Rudolf Heykel'in sınır kontrolüne ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Heykel, "Lübnan ordusu, çeşitli düzeylerde büyük sorumluluklar üstleniyor ve hassas görevler üstleneceği kritik bir aşamaya giriyor." ifadelerini kullandı.
Lübnan ordusu, ülkenin kuzey ve doğu sınırlarını kontrol altına almak için Suriye makamlarıyla temas halinde olduklarını açıkladı.
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye makamlarıyla kurulan temasların ve sınır kontrolünün iki ülkenin ortak çıkarına olduğu belirtildi.
Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Rudolf Heykel'in başkent Beyrut yakınlarındaki Yarze bölgesinde, gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey komutanlarla olağanüstü toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanı Heykel toplantıda, dedi.
"Kuzey ve doğu sınırlarının kontrolü konusunda Suriye makamlarıyla gerekli iletişimi sağlıyoruz. Bu, ortak çıkarımız içindir."
Lübnan-Suriye sınırı uzun yıllardır tekrarlanan kaçakçılık girişimlerine sahne
Heykel ayrıca, ifadelerini kullandı.
"Lübnan ordusu, çeşitli düzeylerde büyük sorumluluklar üstleniyor ve hassas görevler üstleneceği kritik bir aşamaya giriyor. Görevini başarıyla yerine getirmek için gerekli adımları atacak, bunu yaparken toplumsal barışı ve iç istikrarı korumayı göz önünde bulunduracaktır."
Lübnan-Suriye sınırının uzun yıllardır tekrarlanan kaçakçılık girişimlerine sahne olduğu belirtiliyor.
Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, 2 Temmuz'da yaptığı açıklamada, hükümetinin, sınırların kontrol altına alınması, kaçakçılığın önlenmesi ve (Lübnan’daki) Suriyeli sığınmacıların güvenli ve onurlu şekilde geri dönüşünün sağlanması amacıyla Suriye tarafıyla doğrudan işbirliği başlattığını ifade etmişti.

Dünya
Lübnan’da gazetecilere 'hayvani' diyen ABD’li Barrack'tan özür

Dünya
Lübnan'a düşen İsrail İHA'sı patladı: Ölü ve yaralılar var

Dünya
Microsoft'un İsrail'le işbirliğine karşı protestonun ardından işten çıkardığı çalışan sayısı 4'e çıktı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.