|

'Pilot intihar tedavisi gördü'

Fransa'nın güneyinde düşen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağını düşüş anında kullanan 27 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, pilot lisansını almadan önce intihar düşüncesi nedeniyle uzun süre tedavi gördüğü bildirildi.

Yeni Şafak
18:37 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:39 - 30/03/2015 Pazartesi
AA

Düsseldorf Savcılığı'ndan Savcı Christoph Kumpa, doktor raporlarına göre Lubitz'in herhangi bir fiziksel rahatsızlığının bulunmadığını belirterek "Yardımcı pilot, pilot lisansını almadan birkaç yıl önce, intihara meyilli olduğu için psikoterapi gördü" dedi.



Savcı Kumpa, incelemelerde, Lubitz'in böyle bir eylemi yapacağına dair herhangi bir ize rastlamadıklarını belirterek yardımcı pilotta, son dönemdeki doktor ziyaretlerinde de intihar eğilimi ve başkalarına zarar verme gibi belirtilerin görülmediğini kaydetti.



Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı geçen hafta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.



Düsseldorf Savcılığı tarafından Lubitz'in evinde yapılan aramada, kazanın meydana geldiği günü de kapsayan yırtılmış doktor raporlarının bulunduğu ifade edilmiş, yardımcı pilotun böylelikle işverenden ve çevresinden hastalığını gizlemeye çalıştığına işaret edilmişti.



#andreas lubitz
#andreas lubitz uçağı düşürdü
#fransa uçak kazası
#uçağı kasten düşürdü
9 yıl önce