|

Yakışmadı Bülent

Türkiye’de “basın özgür değil” borazanlığı yapan Batı faka bastı. Avustralya’nın 'hoşgörü' kanalı SBS, “Anzakların Çanakkale’de ne işi var, bu emperyalist işgaldir” diyen muhabiri uzaklaştırdı. Muhabiri atansa dedesi Kıbrıs’ın müftüsü olan yönetici Bülent Hass.

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 09:01 - 28/04/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

qTürkiye'deki basın özgürlüğünü eleştiren Batı dünyası bir skandala daha imza attı. Twitter'da Anzakların Çanakkale çıkarmasını Osmanlı Devleti'ne yapılmış “emperyalist bir işgal" olarak tanımlayan Avustralyalı spor muhabiri Scott McIntyre SBS televizyon kanalındaki işinden kovuldu. Acıklı olan ise muhabiri işten atanın büyük dedesi Osmanlı döneminde Kıbrıs'ın müftüsü olan SBS'in yöneticilerinden Bulent Hass Dellal olması.



İŞGALİ ANMA İLKEMİZE AYKIRI


McIntyre söz konusu tweetinde “Avustralya ile hiçbir problemi olmayan yabancı bir ülkeye yapılan emperyalist işgalin kültleştirilmesi modern toplumun tüm ideallerine aykırıdır" demişti. Muhabir sözlerine “Acaba çoğu beyaz olan, alkol alıp kumar oynayan milliyetçiler tüm insanlığın karşı karşıya kaldığı dehşeti hatırlıyor mu? Bu 'kahraman' Anzakların Mısır ve Filistin'deki tecavüzlerini ve cinayetlerini hatırlıyorlar mı?" diyerek devam etti.



Sözleri uygunsuzmuş!


SBS yöneticilerinden Michael Ebeid, muhabirin ifadelerinin “saygısız ve uygunsuz" olduğunu belirtirken, Avustralya İletişim Bakanı Malcolm Turnbull da McIntyre'ın tweetlerini "alçaklık" olarak niteledi ve "Bundan daha çirkin ve uygunsuz bir yorum düşünülemez" dedi.



Büyük dedesi Kıbrıs Müftüsü'ydü


Avustralya'nın SBS televizyonunun yönetim kurulu başkan vekili Bülent Hass Dellal'in dedesinin Kıbrıs'ın son müftüsü olduğu ortaya çıktı. Bülent Hass'ın babası Hasan Dellal'in Kıbrıs Türk Derneği'nin kuruluşunda görev aldığı ve Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti'ni kurduğu öğrenildi.









#Michael Ebeid
#Bülent Hass Dellal
#Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti
٪d سنوات قبل