|

Yangın yerine dönen Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron sosyal medyadan şikayetçi: Hassas içerikler kaldırılsın

Ülkesindeki sokak hareketini bastıramayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medyanın şiddeti daha da körüklediğini söyledi. 'Hassas içeriklerin' kaldırılmasını isteyen Macron, sosyal medya vasıtasıyla 'şiddetin taklit edildiğini' vurgulayıp bunun genç yaştakileri bir nevi gerçek dünyadan kopardığını ifade etti. Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede çıkan olaylarda bin kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların ortalama yaşının 17 olduğunu belirtti.

22:58 - 30/06/2023 Cuma
Güncelleme: 23:13 - 30/06/2023 Cuma
AA
Fransa Cumhurbaşkanı Macron sosyal medyanın gençleri gerçek dünyadan kopardığını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron sosyal medyanın gençleri gerçek dünyadan kopardığını söyledi.

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve sürücüsü "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Macron'dan sosyal medya talimatı: "Hassas içerikler" kaldırılsın

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede sokakların savaş alanına döndüğü olaylarla ilgili sosyal medyanın şiddeti körüklediğini belirterek "
hassas içeriklerin"
kaldırılmasını istedi.

"Sosyal medya gençleri gerçek dünyadan koparıyor"

Sosyal medya vasıtasıyla
"şiddetin taklit edildiği"
değerlendirmesinde bulunan Macron, bunun genç yaştakileri bir nevi gerçek dünyadan kopardığını ifade etti.
Macron,
"Bazı (gençlerin) sokakta kendilerini zehirleyen video oyunlarını oynadığı hissine kapılıyoruz."
dedi.

Fransız Cumhurbaşkanı sosyal medya şirketlerinden, "kargaşa" çağrısı yapan kullanıcıların kimliklerini açıklamalarını talep edeceklerini belirtti.

Gözaltına alınanların ortalama yaşı 17

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede çıkan olaylarda bin kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların ortalama yaşının 17 olduğunu belirtti. Darmanin, polis kurşunuyla ölen genç için patlak veren olaylara dair bu gece ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini söyledi.




#Fransa
#Emmanuel Macron
#Sosyal Medya
1 yıl önce