|

Arap ülkelerinden ‘doğrudan’ yatırım

Boğaziçi Zirvesi öncesinde biraraya gelen Arap ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri, yatırımların süreceği mesajını verdi. Ürdün’ün Ankara Büyükelçisi İsmail İsa Rifai, “Teşviklerin etkisiyle Arap ülkelerinden yatırımcılar Türkiye’ye geliyor. Bu sürecek” dedi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 7/11/2021 Pazar
Güncelleme: 06:04 - 7/11/2021 Pazar
Yeni Şafak
Zirve öncesinde Arap ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri Ankara’da UİP yönetimi ile bir araya geldi.
Zirve öncesinde Arap ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri Ankara’da UİP yönetimi ile bir araya geldi.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından 12’nci Boğaziçi Zirvesi 6-7 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Zirve öncesinde Arap ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri Ankara’da UİP yönetimi ile biraraya geldi. Etkinlikte söz alan Arap iş dünyası temsilcileri, Türkiye’ye doğrudan yatırımların süreceği mesajını verdi.

TÜRKİYE BÖLGEDE GÜÇ

  • Arap Devletleri Ligi Temsilcisi Büyükelçi Faleh Majed Almutairi, Boğaziçi Zirvesi’nin özel ve kamu sektörü arasında bağ kurulmasında çok önemli olduğuna işaret etti. Almutairi,
    “Pek tabii Türkiye, bölgede çok büyük bir güç. Arap devletleri olarak burada yer alıp Türkiye’nin ekonomik tecrübelerinden dersler çıkarmak istiyoruz”
    dedi. Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Arap ülkeleri dışında dünyada birçok ülkenin de zirveyi dört gözle beklediğini söyledi. Türkiye ve Arap ülkeleri ilişkilerinin gelişmeye devam etmek zorunda olduğunun altını çizen Mustafa, “Yaşadığımız coğrafya bize bunu gerektiriyor. Bir Filistinli olarak ilişkilerimizde her zaman Türkiye’ye öncelik verdiğimizi belirtmek isterim.”

Ankara ve Bursa’da yatırımları görüştük

Ürdün’ün Ankara Büyükelçisi İsmail İsa İsmail Rifai ise Türkiye’nin yakın tarihte dünyada çok önemli bir ülke haline geldiğinin altını çizdi. Rifai, şöyle devam etti:
“Teşviklerden ötürü birçok Arap ülkesinden yatırımcılar, yatırım için Türkiye’ye geliyor. Bu da devam edecek gibi görünüyor. Ürdün tarafı olarak Ankara’dan, Bursa’dan özellikle endüstriyel alanda birçok Türk iş adamları ile Ürdün ve dünyanın her yönünde yatırım yapmak adına verimli görüşmeler yaptık.”
#Arap
#​Boğaziçi Zirvesi
#İsmail İsa Rifai
#Türkiye
2 yıl önce