|

Egea Station Wagon satışta ezber bozacak

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea Projesi’nin üçüncü gövde tipi olan Fiat Egea Station Wagon, 66 bin 900 liradan satışa çıktı. Station Wagon satışlarının çok düşük olduğunu belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, "Türkiye’de kompakt station wagon pazarını büyüteceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:12 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Genişliği, bagaj hacmi, konforu ve sınıfından ayrışan teknolojisi ezber bozan Egea Station Wagon, 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.



Sınıfında ilk kez standart olarak sunulan üstün teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Fiat Egea Station Wagon, 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinli manuel, 1.6 litre E-Torq 110 HP benzinli otomatik, 1.6 litre MultiJet 120 HP dizel manuel ve yine 1.6 litre MultiJet 120 HP DCT dizel otomatik motor seçenekleriyle sunuluyor. Kompakt sınıf müşterilerini tüm ihtiyaçlarına hitap edecek olan Fiat Egea Station Wagon, Urban Plus ve Lounge Plus isimli iki ayrı versiyon ile otomobil severlerin zengin donanım beklentilerini karşılıyor.



TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTECEĞİZ


Fiat markasının, Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa otomotiv pazarının en büyük 2'nci segmenti olan kompakt sınıfa çok güçlü bir geri dönüş yaptığına dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Henüz 1 yılı dolmadan kısa sürede sadece ülkemizde 30 bin adedi aşan satış başarısıyla Türkiye otomotiv sektörünün en başarılı otomobillerinden biri olan ve Fiat markasını tüm pazarlarda çok etkin bir noktaya taşıyan Egea Ailesi, Station Wagon modeliyle birlikte tamamlanmış oldu. Türkiye otomotiv sanayinin yakın dönemdeki en önemli projelerinden biri olan Egea Sedan modelimiz Avrupa'da sedan pazarını nasıl büyüttüyse, Station Wagon modelimizin de hem Avrupa'da hem Türkiye'de kompakt station wagon pazarını büyüteceğine inanıyoruz” dedi.



HEM BENZİNLİ HEM DİZEL SEÇENEK


Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Egea projesinin üçüncü modeli Fiat Egea Station Wagon, yollara çıkmaya başladı. Türkiye'de hâlihazırda geliştirilen ve üretilen tek kompakt station wagon model unvanına sahip Fiat Egea Station Wagon'un liste başlangıç fiyatı 66 bin 900 lira olarak belirlenirken, dizel otomatik vitesli en üst versiyonu 86 bin 400 liradan satılacak.



Bagaj hacmi 550 litre


S Egea Station Wagon'un ürün özelliklerini aktaran Fiat Otomobil Pazarlama Müdürü Berk Arı ise yeni modelin etkileyici tasarımı, kullanışlılığı ve sınıfının en geniş iç hacmini, kompakt ölçülerle birleştirdiğinin altını çizdi. Fiat Egea Station Wagon'un 550 litreye ulaşan bagaj hacmiyle ön plana çıktığını belirten Arı, “Beş yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak en geniş alanı sunan Egea Station Wagon, konfigüre edilebilir bagaj bölmesiyle fonksiyonellik anlamında da tüm müşterilerin beklentilerini karşılayacak” şeklinde konuştu.



Sınıfının ötesinde güvenlik


Fiat Egea Station Wagon, sınıfında ilk ve tek olarak standart sunduğu 'ileri sürücü destek sistemleri' ile ön plana çıkıyor. “Çarpışma Riski Uyarı Sistemi”, “Otomatik Acil Durum Freni” ve “Adaptif Hız Sabitleme Sistemi” özelliklerinden oluşan bu teknolojiler, Egea Station Wagon'u rakiplerinden ayrıştırıyor.


#Fiat
#Egea
#Egea Station Wagon
8 yıl önce