|

Honda'da hedef 70 binLİK üretim

Yeni tasarım Civic sedanı satışa sunan Honda, üretim kapasitesini 70 bin adede çıkarmayı hedefliyor. Kapasite artışıyla istihdamı bin 367'ye çıkaracaklarını belirten Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, "Fiziki koşullar 140 bin adetlik kapasiteye çıkmaya uygun" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:47 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yeni Civic sedanı satışa sunan Honda, Türkiye fabrikasında kapasiteyi arttırma peşinde. 19 yıldır üretim yapan fabrika 2008'de kriz olmasıyla birlikte 70 bin adetlik kapasite artışı kararından dönerken, yeni Civic ile birlikte yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor. Fabrika yatırımı ve yeni Honda Civic sedan hakkında otomotiv gazetecilerine bilgi veren Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, otomotiv sektörüne dair değelendirmelerde de bulundu.



SATIŞ REKORU KIRACAĞIZ


Yeni Honda Civic üretimine 16 Eylül'de başladıklarını belirten Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, “Üretim başlangıcıyla bantlarımızdan günde 106 otomobil iniyor. Mevcutta üretime 800 kişilik çalışan sayımızla tek vardiya olarak başladık. İkinci vardiyaya geçişte, ihracat pazarlarından gelecek olan talep büyük öneme sahip. Planlamamız doğrultusunda 2017 yılında ikinci vardiyaya geçeceğimize inanıyoruz ve böylece toplam çalışan sayımız da bin 360'ı geçecek. Böylece mevcut 50 bin adetlik kapasitemizi tam kullanabilecek çalışan sayısına ulaşacağız. Bu doğrultuda daha şimdiden 200 yeni çalışma arkadaşlarımız aramıza katıldı ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde 100 arkadaşımız daha bizimle olacak. İkinci vardiya ile üretimimizi ayda 4 bin ile 4 bin 500'e çıkartacağız. En büyük hedefimiz, iç pazarda Civic Sedan satışımızı 20 bin adede çıkarmak ve toplamda 30 binli adetleri aşarak Honda Türkiye rekorunu kırmak” dedi.



TÜRKİYE HONDA'NIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ PAZARI


Mevcutta Civic Sedan üretiminde yerlilik oranının yüzde 40 seviyelerinde olduğunu belirten Yamasaki, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk etapta yüzde 40 olan yerlilik oranını gelecekte yüzde 60'lı rakamlara çıkarmayı amaçlıyoruz. Türk otomotiv tedarik sanayiinden İngiltere'ye parça ihracatının başladığını mutlulukla söyleyebiliriz ve bunun artacağına inanıyoruz.” Yamasaki ayrıca Honda Türkiye'nin İngiltere ve Almanya'nın ardından Honda'nın Avrupa'daki üçüncü büyük pazarı olduğunu belirtti.



BAŞLANGIÇ FİYATI 75 BİN 400 LİRA


1,6 litre i-VTEC motor, yeni Civic Sedan'da 6 vitesli manuel ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan'ın motoru 6 bin 500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4 bin 300 devirde 152 Nm tork sağlıyor. Aynı motor üzerinde, özellikle Türkiye pazarı için özel geliştirilen LPG sistemine sahip Civic Eco da bulunuyor. Yeni Civic Sedan'ın 75 bin 740 liradan başlayan fiyatlarla satışına başlandı.



  1. Rusya'ya güvenilmez
  2. 2008 yılında fabrikayı 70 bin adetlik kapasiteye çıkma kararı aldıklarını ve Rusya'dan yoğun talebin bu kararda etkili olduğunu belirten Hideto Yamasaki, "50'den 70 bin adede çıkmak için 20 milyon dolarlık yatırım yapılacaktı. 2008 ve 2009 yıllarında yılda 50 bin adet otomobil ürettik. En büyük talep Rusya'dan geliyordu. Rusya'ya güvenerek yatırım planları yaptık ama güvenemeyeceğimizi gördük… İç pazarda ise yılsonuna kadar yaklaşık 6 binlik Civic sedan satışı hedefliyoruz. Körfez ve Afrika'dan gelecek talepler kapasite artışımızda önemli rol oynuyor. Filo stratejimiz yüzde 15-20 seviyelerinde" dedi.
#Honda
#Civic
8 yıl önce