|

İstanbul'a 45 özel otopark

Toplu ulaşım istasyonlarına yakın noktalarda hizmet veren 'Park Et Devam Et' sistemi, hem İstanbullu sürücüleri rahatlattı hem de büyük bir tasarruf sağladı. Her geçen gün yaygınlaşan İSPARK'ın bu uygulaması sayesinde sürücüler araçlarını bu otoparklara bırakıyor ve trafik sıkışıklığına girmeden alternatif ulaşım araçlarını kullanıyor. Böylelikle ülke ekonomisine yakıt tasarrufu, daha az bakım maliyeti, emisyonda düşüş ve enerji tasarrufu sağlanıyor.

Yeni Şafak ve
12:25 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:30 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
‘Park Et Devam Et’ sistemi hem İstanbullu sürücüleri rahatlattı hem de büyük bir tasarruf sağladı.
‘Park Et Devam Et’ sistemi hem İstanbullu sürücüleri rahatlattı hem de büyük bir tasarruf sağladı.

Ulaşımda alternatif sistemleri İstanbulların hizmetine sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK vasıtasıyla sürücülere de büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar metro, metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarına kısa mesafede bulunan otoparklara araçlarını bırakarak trafik yoğunluğu ve stresine girmeden yollarına devam ediyor. Sürücülerin 'Park Et Devam Et' (P+R) otoparklarına yönlendirilerek gidecekleri mesafeye kısa zamanda ulaşmaları teşvik ediliyor. Aynı zamanda her gün 150 kilometrelik araç konvoyunun da trafikten çekilmesi sağlanıyor.



Kadıköy Ayrılıkçeşme otoparkına aracını bırakan vatandaş Marmaray'ı kullanarak Yenikapı'ya, buradan da aktarma yaparak Aksaray metrosu ile Havaalanı'na, aynı zamanda da Metrobüs ile Beylikdüzü'ne trafik stresi yaşamadan kısa zamanda ulaşabiliyor.



45 noktada 14 bin kapasite


Düşük ücretli otopark uygulaması olan 'Park et Devam Et' sisteminden yılda yaklaşık 3 milyon kişi yararlanıyor. Her gün yaklaşık 150 kilometre araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 45 noktada 14 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle İSPARK olarak park et devam et otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirten Genel Müdür Nurettin Korkut, sürücülere nefes aldıran, trafik akışına katkı sağlayan ve toplu taşımayı teşvik eden bu ekonomik ve çevreci proje ile ilgili noktaları arttırmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtiyor.



Park et uçakla devam et


Uçakla seyahat edecek sürücülere de güvenli ve indirimli otopark hizmeti sunuluyor. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'na yakın mesafede park et devam et otoparklarını da hizmete açan İSPARK, bin 250 araçlık Sabiha Gökçen P+R otoparkı ve 750 araçlık Yeşilköy P+R otoparkı ile vatandaşlara hizmet veriyor.



Vatandaşlar her iki Havalimanı'na 10 dakika mesafedeki İSPARK otoparklarına araçlarını bırakarak istedikleri noktaya seyahat edebiliyor. 'Park Et Uçakla Devam Et' projesi kapsamında zamanında yolculuk için 15 dakikada bir ring araçları da yolculara hizmet veriyor.



Ekonomiye ayda 800 bin TL'lik katkı


P+R uygulamasıyla sürücüler saatlerce trafikte bekleme yapmaktan ve dolaşmaktan kurtuluyor. Daha az yakıt kullanarak ekonomik kazanım sağlayan projeyle ekonomiye ayda yaklaşık 800 bin TL kazandırılıyor.



Ayrıca 2015 yılında söz konusu otoparklarla 2.3 milyon litre yakıt tasarrufu, 39.2 milyon lira km mesafe tasarrufu ve 10.3 milyon lira yakıt tasarrufu sağlandı.



Park et temiz hava üret


Karbondioksit salınımının çevreye yayılmasının azaltılarak daha temiz bir çevrenin oluşmasına da katkı sağlayan uygulama, yılda yaklaşık 150 bin ton karbondioksit salınımının çevreye yayılmasını engelliyor.



Saatlerce trafikte beklemeyen sürücüler daha az yakıt kullanarak bütçesine katkıda bulunurken; yakıt tüketiminin azalmasıyla da ülkemize büyük bir ekonomik kazanım sağlanıyor.




#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#İBB
#İSPARK
#Park Et Devam Et
#P+R
#otopark
#uygulama
#çevre
#yakıt
#ekonomi
#tasarruf
#ulaşım
8 yıl önce