|

İstanbul’un trafik maliyeti 6 milyar

İstanbul’un trafik sıkışıklığının maliyeti cep yakıyor. Dünya Otomotiv Konferansı’nda konuşan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı, “İstanbul’daki trafik sıkışıklığının bir yıllık maliyeti 6 milyar lira” dedi. Ilıcalı, bu faturaya tek yolculu otomobiller ile servislerin neden olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:52 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı

Dünya Otomotiv Konferansı, global gelişmeler ve yeni trendleri ele almak üzere yerli ve yabancı sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Dünya Otomotiv Konferansında 40 ülkeden 550 civarında sektör temsilcisi iki gün boyunca Endüstri 4.0, robotik teknoloji, dijitalleşme trendleri ve bunların Türk otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceği konularını masaya yatıracak. Konferansta, ABD, Hindistan, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İran, Belçika, Macaristan ve Türkiye’den 50’nin üzerinde uluslararası isim konuşma yapacak.

80 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı, 2016 itibarıyla 4 trilyon dolarlık bir sektör olan otomotivin, dünyanın en büyük 4’üncü ekonomisi konumunda bulunduğunu ve 80 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi. Ilıcalı, Türkiye’de nüfus 2010 yılına nazaran 2016’da yüzde 8,3 artarken, aynı dönemde sürücü belgesi sayısının yüzde 33,4, araç sayısının da yüzde 39,7 artış gösterdiği bilgisini verdi. İstanbul’daki trafik sıkışıklığının bir yıllık maliyetinin 6 milyar lira olduğunu vurgulayan Ilıcalı, bu sıkışıklığın sebebinin tek yolculu otomobiller ve servis araçları olduğunu, otomotiv sektörünün kent içi toplu ulaşıma yönelik elektrikli araç geliştirmesi gerektiğini söyledi. Ilıcalı, trafik güvenliği konusunda da akıllı sistemleri ve yeni nesil teknolojileri kullanmak gerektiğini kaydetti.

#Ekonomi
#Mustafa Ilıcalı
#Trafik
#İstanbul
6 yıl önce