Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
43

Bildirimler

Taslağa göre, sermayesinin yüzde 50'si yabancı menşeli olan ve ithalat, ihracat ile imalat alanlarında faaliyet gösteren bilişim ve teknoloji firmaları ile finansal varlık iştiraklerine vergi muafiyeti sağlanacak. Paketin en kritik ayağını ise belirli kriterleri sağlayan yabancı sermayeli şirketlere tanınacak vergi muafiyeti oluşturuyor.

VERGİ YÜKÜ KALDIRILIYOR

Taslak düzenlemeye göre, özellikle teknoloji ve bilişim alanında faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye'de konumlanması teşvik edilecek. Bu kapsamda, yazılım geliştirme, veri işleme, dijital hizmetler ve ileri teknoloji üretimi yapan firmalar vergi yükünden büyük ölçüde arındırılacak. Aynı şekilde finansal varlık yönetimi alanında faaliyet gösteren iştiraklerin de muafiyet kapsamına alınması planlanıyor. Düzenleme yalnızca teknoloji ve finansla sınırlı kalmayacak. İthalat, ihracat ve imalat yapan yabancı sermayeli şirketler de belirlenen şartları sağlamaları halinde vergi avantajlarından yararlanabilecek. Böylece Türkiye'nin üretim kapasitesinin artırılması ve ihracatın desteklenmesi hedefleniyor İstanbul Finans Merkezi'nde faaliyet gösterecek şirketlere ek teşvikler sağlanması gündemde. Vergi muafiyetlerinin finansal kuruluşlar için daha da genişletilmesi planlanıyor.



Başlıklar :TBMMvergiekonomi
Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...