AK Parti Sözcü Çelik'ten 'Madleen' tepkisi: İsrail'e karşı somut tedbirler hayata geçirilmeli
11:43, 09/06/2025, PazartesiG: Güncelleme: 12:23, 09/06/2025, Pazartesi
DHA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
Gazze'ye yardım taşıyan 'Madleen' isimli gemiye İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıya bir tepki de AK Parti'den geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Tüm dünya bu saldırganlık karşısında İsrail’i lanetlemeli ve somut tedbirleri hayata geçirmelidir" dedi.
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve 12 insan hakları savunucusu aktivistin bulunduğu Madleen gemisine İsrail güçleri saldırdı. Gemiyle irtibat kesildi. Özgürlük Filosu Koalisyonu, gemideki gönüllülerin İsrail tarafından kaçırıldığını açıkladı. İsrail, Madleen gemisindeki aktivistlerin ülkelerine gönderileceğini duyurdu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsrail'e tepki gösterdi.
"Tüm dünya işbirliği yapmalı"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklaması şu şekilde;
"İsrail'in 'Madleen' adlı gemiye dönük müdahalesini şiddetle lanetliyoruz. Bu saldırı emrini verenlerin ve gerçekleştirenlerin de yargılanması için tüm dünya işbirliği yapmalıdır. 'Madleen' gemisi insanlık vicdanı adına Gazze'ye yardım götürmeye çalışırken, uluslararası sularda İsrail saldırganlığı ile karşılaştı. İsrail'in insani yardımları engellemeyi bir silah gibi kullandığı bir kere daha görüldü. Tüm dünya bu saldırganlık karşısında İsrail'i lanetlemeli ve somut tedbirleri hayata geçirmelidir."

Dünya
İnsanlık gemisine İsrail tehdidi

Dünya
İsrail'den Madleen gemisine operasyon: Kimyasal sıvı püskürtüp aktivistleri alıkoydular

Dünya
Katil Netanyahu'nun sağlık durumuna ilişkin detaylı rapor istendi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.