|

Altun: Erdoğan'ın sözleri bağlamından koparıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı. Altun açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri bağlamından koparıldı. Erdoğan'ın açıklaması Türkiye'ye geçmişte ve günümüzde yapılan saldırılar çerçevesindedir" dedi.

Yeni Şafak
20:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:22 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
​​Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun
​​Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anzaklar'a yönelik ifadelerinin bağlamından çıkarıldığını belirtti.

Altun, Twitter'dan İngilizce yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin hedefinin, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde
50 Müslümanı öldüren teröristin yayımladığı sözde manifesto
olduğunu kaydetti.

Fahrettin Altun paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

  • "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri maalesef bağlamından çıkarılmıştır.
    Cumhurbaşkanı, Yeni Zelanda Christchurch'de
    50 masum Müslüman'ı öldüren teröristin sözde manifestosuna karşılık veriyordu. Türkler, Anzak misafirlerine karşı daima cana yakın ve misafirperver davranmıştır.
    Teröristin manifestosu sadece Erdoğan'ın şahsını değil, aynı zamanda Türk devletini ve halkını da hedef almıştı. Cumhurbaşkanı, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde konuşurken, Türkiye'ye karşı geçmiş ve hala devam eden saldırılara ilişkin tarihi bir bağlamdaki görüşlerinin çerçevesini çizdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yılı kapsamında yaptığı konuşmada, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına atıfla kullandığı ifadelerine ilişkin, Avusturya ve Yeni Zelanda açıklamalarda bulunmuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Fahrettin Altun
5 yıl önce
default-profile-img