|

Ataşehir’de maaş krizi

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde çalışan iki personel, maaşların 2 ayda bir yatırıldığını gerekçe göstererek eylem yaptı. Eylem sonrası CHP’li Başkan Battal İlgezdi, iki personeli işten attı.

Fatih Özer
04:00 - 7/11/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 7/11/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ataşehir Belediyesi önündeki eyleme vatandaşlar da destek veriyor.
Ataşehir Belediyesi önündeki eyleme vatandaşlar da destek veriyor.

CHP’li Battal İlgezdi’nin başkanlığını yaptığı Ataşehir Belediyesi’nde maaş krizi çıktı. İstanbul’da yıllık en çok bütçeye sahip belediyeler arasında ilk sıralarda yer alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi personelinin maaşını ödeyemez duruma geldi. Mahalli seçimlerden bu yana personelin maaşlarını düzensiz yatıran CHP’li İlgezdi, tam maaş yerine çeyrek maaş ödediği öğrenildi.

2 AYDA BİR YATIYOR

Bunun üzerine iki personel, belediyenin yıllık 540 milyon lira bütçeye sahip olmasına rağmen maaşların 2 ayda bir yatırıldığını gerekçe göstererek eylem yaptı. Ataşehir Belediye binası önünde yapılan eylem sonrası CHP’li Başkan Battal İlgezdi, iki personeli işten attı.


29 GÜNDÜR EYLEMDELER

İşten çıkartılan iki personel haksız yere iş akdinin feshedildiğini belirterek yeniden eylem kararı aldı. 29 günden bu yana Ataşehir Belediyesi önünde eylem yapan iki personele geçtiğimiz günlerde yüzlerce temizlik işçisi de destek verdi. CHP’li Maltepe Belediyesi’nde yaşanan iş bırakma eyleminin bir benzeri CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde yapıldı.

ÇÖP DAĞLARI OLDU

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü işçileri 24 saatlik iş bırakma eyleminin ardından Ataşehir sokaklarında çöp dağları oluştu. Haksız yere işten çıkartılan personelin işe geri alınmaması ve maaşların düzensiz yatırılmaya devam etmesi halinde işçilerin yeniden eylem düzenleyeceği, bu sefer iş bırakma eyleminin 48 saatlik bir süreyi kapsayacağı iddia edildi.

  • İtiraz edene mobbing
  • CHP’li İlgezdi’nin katıldığı bir toplantıda işçilerin maaşları gündeme geldi. İlgezdi de işçilerin maaşlarını geç yatırdıklarını kabul etti. Maaşların düzensiz ödenmesine itiraz eden çok sayıda personele ise mobbing baskı yapıldığı iddia edildi. Yaşanan krizin sona ermesi için personelin CHP’li Başkan İlgezdi ile konuşmak istediğini ancak CHP’li İlgezdi’nin çözüm için diyalog yolunu kapattığı söylendi.
  • Eylem sürecek
    Ataşehir Belediyesi önündeki eyleme vatandaşlar destek veriyor. Maaş ödemeleri gününde yapılana ve çıkartılan personeli yeniden işe alınıncaya kadar işçilerin eyleme devam edeceği öğrenildi.

#​CHP
#Ataşehir
#Battal İlgezdi
4 yıl önce