|

Avrupalılarla gizli toplantılar yapmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Memet Ali Alabora hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Alabora’nın, Osman Kavala ile birlikte, Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden isimlerle gizli toplantılar yaptığı belirlendi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Twitter üzerinden örgütlenme gerçekleştiren Alabora'nın dosyası kabarık.
Twitter üzerinden örgütlenme gerçekleştiren Alabora'nın dosyası kabarık.

Gezi kalkışmasının finansörü Osman Kavala dosyası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan oyuncu Memet Ali Alabora’ya yöneltilen suçlamaların ayrıntıları ortaya çıktı. Kavala’nın direktifleri doğrultusunda çıkan olayların alevlendirilmesi için Twitter üzerinden örgütlenme gerçekleştiren Alabora'nın dosyası kabarık.

MESELE GEZİ PARKI DEĞİL

İstanbul Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasında, Gezi eylemleri kapsamında uluslararası aktörlerden destek alındığı ifade edilirken, yurt genelindeki şiddet eylemlerinin çeşitli terör örgütleri vasıtasıyla tüm yurda yayılarak kaos ve kargaşa ortamının yaratılmak istendiği belirtildi.


KAVALA RANDEVU İSTEMİŞ

Alabora ile Osman Kavala arasında geçen telefon görüşmesi de dosyaya girdi. Kavala’nın, Alabora’ya “Bir ara bu hadisenin önümüzdeki şeyleri ne olur, hani hep Avrupalılar her gördüğümde şey soruyor, iyi tamam da hani bu siyasi durumu nasıl değiştirecek diye sorup duruyor, bir ara birkaç kişi oturup bir konuşsak mı” diyerek randevu talep ettiği tespit edildi. Farklı toplantılarda da Gezi eylemlerinde sanatçıların kullanılması gerektiğinin konuşulduğu ve bu konuda planlama yapıldığı anlaşıldı.

PROFESYONEL EYLEMCİ!

Kavala ile Alabora’nın hiyerarşik, aynı zamanda iş bölümüne dayanan bir ilişkinin bulunduğu ve koordineli olarak hareket ettikleri anlaşıldı. Gezi eylemlerini genişletmek, derinleştirerek tüm Türkiye’ye yaymak, profesyonel eylemci yetiştirmek amacıyla gizli ve açık toplantılar yaptıkları tespit edildi. Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi yerlerde görevli şahıslarla görüşmeler yapılarak Gezi eylemleri ile ilgili kamuoyu oluşturulması için çalışmalar yaptıkları, bu amaçla sergi, panel düzenledikleri, film ve video hazırladıkları da belirlendi.


Görüldüğü yerde tutuklanacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, oyuncu Memet Ali Alabora hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.


Kararda, “Şüpheli Memet Ali Alabora ile ilgili yapılan araştırmada şahsın yurt dışında bulunduğu, gezi eylemleri olarak adlandırılan olaylarda etkin rol aldığı, suçu işlediğine dair yeterli ve somut delillerin mevcut bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

#Osman Kavala
#Gezi Parkı
#Mehmet Ali Alabora
5 yıl önce