|

Başkentte DSP adayına tehdit

DSP’nin Ankara Büyükşehir adayı Haydar Yılmaz, afişlerinin parçalanmasıyla ilgili CHP’li Çankaya Belediyesi’ni suçladı. Yakalanan 4 kişinin belediye personeli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bunu nasıl izah edecekler” diye sordu. Yılmaz tehditler aldığını ve yargıya başvuracağını söyledi.

Fazlı Şahan
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
DSP’nin Ankara Büyükşehir adayı Haydar Yılmaz
DSP’nin Ankara Büyükşehir adayı Haydar Yılmaz

DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz, afişlerinin parçalanmasıyla ilgili CHP’li Çankaya Belediyesi’ni suçladı. Yakalanan 4 kişinin belediye personeli olduğunu belirten Yılmaz, tehditler aldığını ve konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti.

Seçim afişleri parçalanan ve sol oyları bölmekle suçlanan DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmişi hatırlatarak cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun DSP macerasına dikkat çeken Yılmaz, “
Sayın Genel Başkan emekli oldunuz, 1999’da DSP’ye müracaat ettiniz, milletvekili talebinde bulundunuz, sıralamaya giremeyince CHP’ye gittiniz. Genel başkan oldunuz
” diye konuştu.

HISIM-AKRABA SİYASETİ

CHP’de tepki ve istifalara neden olan hısım-akraba adaylığına göndermede bulunan Yılmaz, “
CHP’deki yönetme tarzına bakın ki karısı milletvekili, kocası belediye başkanı. Partinin hedeflerini bir kenara bırakarak adaylarınızı gösterdiniz. Bu şartlar altında Haydar Yılmaz ne yapsın? Oyları bölüyorsunuz diyen insanlar daha dün çıkan insanlar. Ben siyaset yapıyorum, birilerine yaranmak için aday olmadım
” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYE KESTİRMİŞ

Seçim kampanyası sürecinde afişleri parçalanan Haydar Yılmaz, bununla ilgili CHP’li Çankaya Belediyesi’ni suçladı. Tehditler aldığını ve yasal yollardan konunun takipçisi olacağını belirten Yılmaz şöyle konuştu:

  • “Belediye işçisini örgütleyerek otobüslere saldırtmak, afişleri kestirtmek hangi demokraside var? Yakalanan 4 emekçi işçi Çankaya Belediyesi’nde çalışıyor. Bunu nasıl izah edecekler. Ya akıllarını başlarına alsınlar ya da yasal çerçevede gereken yapılır.”
#Haydar Yılmaz
#​DSP
#Ankara
#CHP
5 yıl önce