|

Bayrak yere düşmesin diye

15 Temmuz gecesi, cuntacı hainlere karşı verilen vatan mücadelesi engel tanımadı. Darbe girişimi olduğunu öğrendikleri anda sokağa çıktıklarını söyleyen Sadi Aktaş ve Osman Bozanlı, “Çabamız, bayrak yere düşmesin diyeydi” şeklinde konuştular.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/08/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 20:21 - 8/08/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Sadi Aktaş ve Osman Bozanlı, cuntacı hainlerin darbe kalkışmasına karşı koymak için bayraklarıyla meydanlara inen engelli iki vatandaş. Kısa sürede sosyal medyada yayılan fotoğraflarıyla takdir toplayan Aktaş ve Bozanlı, yapılan yorumların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İnşaattan 17 yaşında düştüğü için askere gidemediğini söyleyen Sadi Aktaş, “Engelimden dolayı askerlik yapamamıştım. En çok buna üzülüyordum. Daha sonra temsili askerlik yaptım. O üniformayı giyip askerlik yapmak tarif edilemez bir duyguydu. Bu üniformayı giyerek vatana ihanet etmelerine ve devletin silahını vatandaşa doğrultmalarına tahammül edemiyorum” şeklinde konuştu. 15 Temmuz'da darbe girişimine teşebbüs edenlerin Türk milletinden olamayacağını söyleyen Aktaş, “Bunların Türk olduğuna inanmıyorum. Hiçbir Türk evladı anasına, babasına ve atasına silah doğrultmaz. Artık yüreğimizi idam bile soğutamaz” dedi.





BAYRAK REKLAMI GERÇEK OLDU


Daha önce yasaklanan bayrak reklamının gerçek olduğunu söyleyen Osman Bozanlı da şunları söyledi: “Her şey bayrak reklamındaki gibi oldu. Karanlık ellerin yere düşürmeye çalıştığı bayrak bu vatan evlatları sayesinde yere düşmedi. Bayrak yere düşmesin diye vatandaşlar göğsünü siper etti, tankların önüne atladı. Biz Sadi abimle güzel ikili olduk, yaşadığımız sürece bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz.”


#Darbe girişimi
٪d سنوات قبل