|

Cennet Adası'na hayran oldu otel aldı

Katar Şeyhi Nasser Al Thani tatil için geldiği Marmaris'te Cennet Adası'na hayran kaldı. Şeyh bunun üzerine ada manzaralı Munamar Oteli'ni 22 milyon liraya satın aldı.

Murat Palavar
00:00 - 8/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:47 - 7/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Cennet Adası'na hayran oldu otel aldı
Cennet Adası'na hayran oldu otel aldı

Türk dostu olarak tanınan, Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden Marmaris İçmeler'de otel satın aldı. Al Thani, sahibi olduğu Al Maselah İnşaat ve Sanayi Turizm Ticaret Şirketi adına Munamar Otel'ini 22 milyon 80 bin liraya satın aldı. Türkiye'nin bir zamanlar tatil cenneti olarak gösterilen Marmaris Cennet Koyu'nun tam karşısında kalan Otel Munamar'ı satın alan Maselah, yaklaşık 3 ay önce otel almak için girişimlere başladı. Son olarak otel sahipleri ile 2 gün süren sıkı pazarlıklar sonrasında anlaşmaya varıldı.

KOMUTANLIKTAN YAZI BEKLENDİ

Fakat Maselah'ın yabancı yatırımcı olması sebebiyle satış gecikti. Ege Ordu Komutanlığı'na yazı yazıldı ve satış izini için başvuruldu. 2 ay süren beklemenin ardından gelen yasal satış belgesiyle birlikte öğlen saatlerinde otel sahipleriyle bir araya gelindi ve satış gerçekleşti. Ankara merkezli Tetico Şirketler Topluluğu ile resmi satış yapıldı.

720 BİN LİRA TAPU HARÇI YATIRDI

Al Maselah İnşaat ve Sanayi Turizm Ticaret Şirketi Emlak Danışmanı Halil Çağlayan satışa ilişkin bilgiler verdi. Satış rakamın reel orandan gösterildiğini söyleyen Çağlayan “720 bin lira tapu harcı yatırıldı. Satış reel rakamlardan gösterildi' diye konuştu. (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'nin otelin konumu denize yakınlığı doğası ve Marmaris'i çok sevdiği için almaya karar verdiğini söyledi. Çağlayan Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'nin yatırımlarının devam edeceğini söyledi.


Yatıyla giderken oteli gördü

Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi Üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani tatil için geldiği Türkiye'de satın aldığı yatla Marmaris'e yerleşti. Marmaris Netsel Yat Limanı'na demirli motoryatı olan Tahni Cennet Adası açıklarında giderken oteli gördü ve satın almaya karar verdi. Şeyh Marmaris'e geldiğinde Cennet Adası manzaralı kral odasında kalacağı belirtildi.


14 yıl önce