|

CHP'den Karabulut ailesine destek

Münevver Karabulut, başı gövdesinden ayrılmış halde cesedinin bulunduğu Etiler'deki konteynırının başında anıldı. Baba Süreyya Karabulut, cinayetin aydınlatılması yönünde devletin kendisine "namus sözü" verdiğini belirterek, "Namus sözü tutulmazsa bu beni daha çok yaralar" dedi.

İha
00:00 - 20/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 14:54 - 20/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'den Karabulut ailesine destek
CHP'den Karabulut ailesine destek

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut ve kardeşi Enver Karabulut ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Tepecik Yolu Etiler Camii arkası Dilekyıldızı Sokak üzerinde, Münevver'in cesedinin bulunduğu çöp konteynırının başında toplandı. Grup Münevver Karabulut'un fotoğrafları ile "Münevver'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankartlar taşıdı.

Burada bir konuşma yapan Çetin Soysal, bulundukları noktanın 170 gün önce bir vahşete sahne olduğunu belirterek, "Bu vahşetin zanlısı bellidir. Ancak 170 gün olmasına rağmen zanlının yakalanmasında herhangi bir ilerleme yaşanmamıştır. Fakat emniyet mensupları ile yaptığımız görüşmeler olumludur. İstanbul'a atanan yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da bu olayı çözeceğine dair namus sözü verdi. Bu olay sadece bu ailenin olayı değil, tüm Türkiye'nin, ailelerin olayı olmuştur. Çözülene kadar bu olayın peşini

bırakmayacağız. Buradan Cem Garipoğlu'nun ailesine sesleniyorum; Cem Garipoğlu'nu adalete teslim edin" diye konuştu.

Baba Süreyya Karabulut ise, gereken her şeyi söylediklerini belirterek, "Benim yüreğim yaralı. Ancak devletten ben namus sözü aldım. 70 milyon önünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden aldığım bu namus sözü tutulmazsa bu beni daha çok yaralar" dedi.

Cinayet olayının çözülmesi için destek veren 50 avukat adına yapılan açıklamada ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bu davayı en kısa zamanda sonuçlandırması gerekiyor. Sonuçlandırmadığı her gün suç işlemiş oluyor. Biz 50 avukat olarak bu davanın en yakın zamanda sonuçlandırılmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Anma töreni sırasında anne Nagihan Karabulut ile baba Süreyya Karabulut'un gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Tören, Münevver'in cesedinin bulunduğu çöp konteynırına karanfil bırakılması ile sona erdi.

15 yıl önce