|

En güzel Berat Gecesi mesajları

Berat Gecesi, Ramazan ayının müjdecisi, af ve rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu gece İslam alemi ibadet ederek af dileyecek. Berat Gecesi'nde birbirlerine mesaj atarak aralarındaki bağı güçlendirmek isteyen Müslümanlar yoğun bir şekilde Berat Gecesi mesajları aramaya başladı. Biz de sizler için güzel, anlamlı, resimli, kısa Kandil mesajlarını derledik. Haberimizde en güncel 2018 Berat Berat Gecesi mesajlarını bulabilirsiniz...

19:16 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:02 - 22/03/2022 Salı
Yeni Şafak
Günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamına gelen 'berat' gecesinde, eller semaya af ve mağfiret için açılacak.
Günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamına gelen 'berat' gecesinde, eller semaya af ve mağfiret için açılacak.

30 Nisan Pazartesi yani bu gece Berat gecesini idrak edeceğiz. Rahmet gecesi olarak da bilinen Berat Gecesi'nde Müslümanlar Allah'a ibadet ederek af dileyecekler. Maneviyat, bereket ve fazilet yüklü Berat Gecesi mesajlarını tüm sevdiklerinizle doyasıya paylaşabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz’in, “Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder” müjdesi verdiği bu gece için Türkiye genelindeki tüm camilerde kandil programları düzenlenecek. Sevdiklerinin kandilini kutlamak isteyenler Berat Gecesi mesajlarını araştırıyor. İşte en güncel ve beğenilen Berat gecesi mesajları...

2018 Berat Gecesi mesajları

Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle, bize Ramazan'a ulaştır. Berat Geceniz mübarek olsun.

Allah'ım! Lütfundan bize rızk ver, bizi rızkından mahrum etme, bize verdiğin rızıkları bizim için bereketli yap, katında bulunan nimetlere rağbetimizi arttır ve bizi gönül zengini eyle. (İbn Ebi Şeybe, Dua, 42) Geceniz mübarek olsun.

Allah'ım! Bizleri Regaip'le Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazan'ın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle! Geceniz mübarek olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Berat geceniz kutlu olsun...

İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet, Hz. Muhammed (sas) komşunuz olsun günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun Berat Geceniz mübarek olsun.

Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin. Amin! Berat geceniz mübarek olsun...

Taşı mücevher, toprağı insan eden Allah'ım! Zerreyi güneş, damlayı deniz eden Allah'ım! Herkesin sıkıntısını çözen, zorluklarını kolaylaştıran Allah'ım! Bizlere razı olacağın, sana layık ameller işlemeyi nasip eyle...Berat geceniz mübarek olsun.

Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Berat Geceniz mübarek olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Berat geceniz mübarek olsun.

Tüm Müslüman aleminin mübarek Berat Gecesi'ni kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah 'Barış, Huzur, Sağlık' nasip etsin.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Berat Geceniz mübarek olsun…

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Berat gecenizi kutlarım.

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Berat Geceniz mübarek olsun.

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Berat Geceniz mübarek olsun...

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i (s.a.s.) hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice gecelere. Berat Geceniz mübarek olsun.

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için kandiller vardır af dilemek için. Berat Geceniz mübarek olsun.


Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Geceniz mübarek olsun…

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Berat Geceniz mübarek olsun!

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle geceniz mübarek olsun.

Ey Rabbim! Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden! Amin. Geceniz mübarek olsun.


#berat gecesi
#kandil mesajları
6 yıl önce