|

Engelli ve yaşlılara hizmet durdu

Belediye hizmet araçlarını makam aracı gibi gösterip, “israf tablosu” şovuyla Yenikapı Meydanı’na toplayan İmamoğlu, İstanbul’da hayatı durdurdu. “Evde sağlık hizmetleri” yapan araçlar çalışmadığı için dün onlarca kişiye muayene, hemşirelik, fizyoterapi, psikolojik danışmanlık ve temizlik hizmeti verilemedi.

Fatih Özer
04:00 - 7/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 07:26 - 7/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yenikapı'ya çekilen İBB'ye ait hizmet araçları
Yenikapı'ya çekilen İBB'ye ait hizmet araçları

‘İsraf tablosu’ diyerek şov yapmak belediye araçlarını sahadan çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hayatı durdurma noktasına getirdi. Yenikapı'da sıralanan hizmet araçları, evde bakım araçları, turizm bölgelerinde görevli akıllı araçlar, zabıta araçları, engellilerin ulaşımı için kullanılan araçlar ve kamyonetler vatandaşa 'makam aracı' olarak pazarlandı. Ayrıca meydanda 20'yi aşkın firmaya ait araç bulunması rağmen, özellikle bazı firmaların adları ön plana çıkarılarak itibarsızlaştırma operasyonu yapıldı.

BAKIMLARI YAPILAMADI

Ekrem İmamoğlu'nun sovundan en çok bakıma muhtaç yaşlılar etkilendi. İmamoğlu araçları Yenikapı'ya topladığı için, günde ortalama 900 kişiye evlerinde verilen muayene, hemşirelik hizmeti, fizyoterapi, psikolojik danışmanlık, hasta nakli, refakat hizmeti, hane ve kişisel temizlik hizmeti aksadı. Bazı ailelere hizmet verilemedi.

EVDEN ÇIKAMADILAR

Engelliler de İmamoğlu'nun kara propagandasından nasibini adı. Yakını olmayan veya yakını olduğu halde kendisi ile ilgilenecek durumda olmayan engelliler için sağlanan ulaşım imkanı durdu. Günde ortalama 150 engelliye verilen hizmetlerin büyük oranda aksaması büyük mağduriyet yarattı. Engellilere hizmet için çalışan birimlerde görevli kişilerin kurduğu

watsapp gruplarında da araçların Yenikapı'da sergileneceği 6-7-8 Eylül tarihlerinde yüzde 80 hizmet verilmeyeceği yazıldı.

  • İkinci başkanın aracı da sergide
  • Şov için hizmet araçlarını Yenikapı Medyanı’na toplayan CHP’li İmamoğlu’nun alana getirdiği makam aracı İBB Başkanvekili CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Aksu’nun olduğu ortaya çıktı. Aksu’ya meclis üyesiyken İBB tarihinde ilk defa başkanlık katında özel oda, sekreter ve makam odası tahsis edildi. 2010 model Mercedes S serisi 34ER5875 plakalı makam aracı da Hüseyin Aksu’nun hizmetine sunuldu.
  • Lüks araç için ihale açtı
  • İsraf tablosu diye kamuoyu oluşturmaya çalışan CHP’li Başkan İmamoğlu'nun, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermek üzere 175 araçlık bir ihaleye çıkma talimatı verdiği ortaya çıktı. Yenikapı'da İBB'nin hizmet araçları ile israf şovuna hazırlanan İmamoğlu'nun yeni ihalede araçlarda istediği özellikler şartnamede tek tek yazıldı. Başvuru yapacak şirketlerden talep edilen özellikler ise dudak uçuklattı. Araçlardan istenilen özelliklerin bir kısmı ise şöyle; “Metalik siyah renk, karartılmış arka ve yan cam, otomatik vites, far yıkama sistemi, Sunroof, deri döşeme koltuk, direksiyon ve vites topuzu, 17 inç janta, otomatik hız sabitleyici, elektronik el freni, akıllı çalıştırma sistemi ve çift bölgeli klima.”


#İBB
#Ekrem İmamoğlu
#Araç
#Hizmet
5 yıl önce
default-profile-img