|

Erkenek Tüneli hizmete giriyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Tünelin kısa bir süre içerisinde hizmete girmesiyle Erkenek Geçidi tarihe karışacak. Tünelle birlikte yolun kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunulacaktır" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 02:16 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Erkenek Tüneli hizmete giriyor​​
Erkenek Tüneli hizmete giriyor​​

Doğu Anadolu’yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesine bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli tamamlandı. Yapımına 2011’de başlanan ancak zeminde bazı sıkıntılar ile aşırı şişme ve deformasyon problemleri nedeniyle planlandığı sürede tamamlanamayan, Malatya’nın Doğanşehir ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi arasındaki Erkenek Tüneli’nin elektromekanik ve yol üstyapı işlemleri tamamlandı, sadece oto korkuluk bölümlerinin yapımı devam ediyor.

Toplam maliyeti yaklaşık 238,5 milyon lira olup bin 816 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan tünelin önümüzdeki ay içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Erkenek Tünelinin hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağını, özellikle kış aylarında trafik güvenliği açısından önemli katkılar sunacağını söyledi.

Çalık, “Tünelin kısa bir süre içerisinde hizmete girmesiyle yüksek rakımlı sarp ve uçurumlarıyla tanınan ve buzlanmaya maruz kaldığından özellikle ağır tonajlı nakliye araçlarınca çok büyük zorluklarla aşılan Erkenek Geçidi tarihe karışacaktır” diye konuştu.

#Malatya
#AK Parti
7 yıl önce
default-profile-img