|

Gamze’den vazgeçmedi

Kılıçdaroğlu, başkanlığa geldiği 2010’dan bu yana MYK’yı 10’uncu kez değiştirdi. 5 isim yeni MYK’da yer almadı. Kılıçdaroğlu’nun “rezidans kraliçesi” Gamze Akkuş İlgezdi’den yine vazgeçmemesi ise parti tabanından tepki aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:11 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni A takımını belirledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni A takımını belirledi.

Seçimdeki başarısızlığını kabul etmeyip “olağanüstü kurultay” çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni A takımını belirledi. Partisinin Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) revizyona giden Kılıçdaroğlu, 18 olan MYK üye sayısını 19’a çıkardı.

6 YENİ İSİM YÖNETİMDE

Yeni MYK’da 5 isimle yollarını ayıran Kılıçdaroğlu, uzun yıllar birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Haluk Koç ile Türkiye’nin eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve Çetin Osman Budak’a yer vermedi. Yıldırım Kaya, Yunus Emre, Bülent Kuşoğlu, Gökçe Gökçen, Oğuz Kaan Salıcı ve Orhan Sarıbal, MYK’ya giren yeni isimler oldu. MYK’da eski yönetimden Genel Sekreter dahil 13 isim yer aldı. Skandallarla gündemden düşmeyen Gamze Akkuş İlgezdi’nin MYK’daki yerini koruması ise tuhaf karşılandı. TBMM’de sol yumruğunu havaya kaldırıp “ezilenlerin yanındayız” edebiyatıyla yemin eden CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi’nin havuzlu villa ve lüks dairelerde yaşadığı ortaya çıkmıştı. Milyarlık vurgun gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin “rezidans kraliçesi” olarak hafızalara kazınan eşi Gamze Akkuş İlgezdi, terörist cenazelerinde de boy göstermişti. İlgezdi, 2015’te öldürülen PKK’lı Aziz Güler’in cenazesinde gözyaşı dökmüştü.

İŞTE YENİ MYK

Bu MYK, Kılıçdaroğlu’nun 22-23 Mayıs 2010’da yapılan ve genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay’dan bu yana çalışacağı 10’uncu yönetim kurulu olacak. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı döneminde 100’den fazla genel başkan yardımcısıyla çalışmış olacak.

* Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi * Parti Sözcüsü - Ekonomi Faik Öztrak * Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Oğuz Kaan Salıcı * Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Tuncay Özkan * Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Fethi Açıkel * Bilgi ve İletişim Teknolojileri Onursal Adıgüzel * Doğa Hakları Gülizar Biçer Karaca * Halkla İlişkiler Gamze Akkuş İlgezdi * Hukuk Politikaları Muharrem Erkek * İşçi Sendikaları, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları Veli Ağbaba * Yerel Yönetimler Seyit Torun * Dış İlişkiler Ünal Çeviköz * İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar Aykut Erdoğdu * Kadın Politikaları Lale Karabıyık * Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri Orhan Sarıbal * Eğitim Politikaları Yıldırım Kaya * İnsan Hakları Gökçe Gökçen * Gençlik Politikaları Yunus Emre * İdari ve Mali İşler Bülent Kuşoğlu

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce