|

Kaosa karşı tarihi fırsat

HEP, BDP ve HDP’nin her Meclis’e girişi sonrası Türkiye’deki kaos ortamı zirve yaptı. 24 Haziran seçimleri, Doğu ve Güneydoğu’da aldıkları oylarla TBMM’ye girdikten sonra bölge halkının sorunlarıyla ilgilenmek yerine, teröre alan açan PKK çizgisindeki partilere ders vermek ve bölge halkının gerçek sorunlarını Meclis’e taşıyacak vekiller seçmek adına tarihi fırsat olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarında yaptığı çağrı sonrası 53 vatandaş hayatını kaybetmişti.
Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarında yaptığı çağrı sonrası 53 vatandaş hayatını kaybetmişti.

Doğu ve Güneydoğu’da bölge halkının sorunlarına çözüm bulmak yerine, meclise girdikleri tüm dönemlerde PKK terörüne açıktan destek verip, örgüte alan açan HEP, BDP ve HDP oluşumları, her seçimin ardından kaosu beraberinde getirdi. Parti olarak veya bağımsız adaylarla meclise giren bu oluşumlar, TBMM’de yaptıkları konuşmaların çoğunda, bölge halkının sorunlarını meclise taşımak yerine, her fırsatta terör örgütü PKK’nın savunuculuğunu üstlendi. 24 Haziran seçimlerinin, bölge halkının önünde tarihi bir fırsat olduğu değerlendiriliyor. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlar, artık kendi sorunlarını meclise taşıyacak milletvekillerini bekliyor.

‘HEP’ MECLİSE GİRDİ, PKK SALDIRILARI ARTTI

Terör örgütü PKK’nın siyasi ayağını oluşturan ve her fırsatta meclis kürsüsünden terörü destekleyen partilerin, her kritik seçimin ardından bölgede kaos çıkarttığı biliniyor. Terör örgütü PKK’nın açıktan desteklediği HEP, 1991 seçimlerinde CHP’nin mirasçısı SHP sayesinde meclise girdi. HEP, SHP saflarında meclise girdikten sonra, Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın katliamları başladı. HEP tarafından seçilen milletvekilleri ise meclisi, terör örgütünün saldırılarını meşrulaştırmak için araç olarak kullandı. Terör destekçisi vekiller, halkın sorunlarını hiçbir zaman meclise taşımadı.

HER DÖNEM KAOS GETİRDİLER

Örgütün siyasi uzantıları her dönem isim değiştirdi. Partiler, teröre verdikleri açık destekten dolayı kapatılırken, yeni kurdukları partilerde yine bölge halkının sorunları yerini, terörün safından durmayı tercih etti. HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan bir açıklama sonrası, 6-8 Ekim 2014’te 36 ilde meydana gelen sokak olaylarında 53 kişi hayatını kaybetti. Açıklamada, sokaklarda eylem çağrısı yapılırken, bölge ateşe verildi. HDP’nin çağrısı üzerine 36 ilde sokak olayları meydana geldi. 53 kişi hayatını kaybederken, en az 331’i polis memuru, 438’i sivil vatandaş olmak üzere 769 kişi yaralandı. Türkiye genelinde 2 bin 389 olay meydana gelirken, 27 kaymakamlık binası, 52 emniyet binası, 283’ü okul ve 73’ü siyasi parti olmak üzere 2 bin 558 binaya saldırı gerçekleşti.

7 HAZİRAN SONRASI HENDEK SİYASETİ

Terör örgütü PKK siyasi uzantısı olan HDP, 7 Haziran seçimlerinin ardından, Doğu ve Güneydoğu’yu kaosun merkezi haline getiren hendek olaylarının talimatını verdi. 20 Temmuz 2015’te başlayan terör eylemlerinde 793 güvenlik görevlisi şehit edildi. 314 sivil hayatını kaybederken, 4 binin üzerinde güvenlik görevlisi ve 2 binden fazla vatandaş yaralandı. Operasyonlarda öldürülen PKK’lı sayısı ise 4 bin 571 olarak açıklanırken, 716 terörist sağ ele geçirildi. Doğu ve Güneydoğu’da toplam 2 bin 307 hendek ve barikatın kaldırıldığı bildirildi. HDP, 1 Kasım seçimlerinin ardından ise açıkça arkalarında PKK-PYD olduğunu itiraf ederek, safını tüm Türkiye’ye itiraf etti.

  • Belediyeler PKK’ya çalıştı
  • Doğu ve Güneydoğu’da HDP’li belediyelerin PKK’yla kurduğu ilişkilerin gün yüzüne çıkmasıyla birlikte kayyum atamaları gerçekleştirildi. PKK’lı belediye başkanlarının yerine görevlendirilen Kayyum başkanların karşılaştığı manzara ise iç açıcı değildi. Söz konusu tablo, HDP-PKK ittifakının ‘Belediye’ aracılığıyla sürdürüldüğünü gözler önüne serdi. PKK için ‘gelir kaynağı’ konumunda bulunan HDP’li bu belediyelerin, terör örgütünün gençlik yapılanmasına mensup topladığı ve esnaflar üzerinde PKK baskısı kurduğu ortaya çıktı. Görevlendirilen çok sayıda ‘Kayyum Başkan’ ise bölgedeki bu izleri silmek için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.
#Türkiye
#Terör
#HDP
6 yıl önce