|

Kardeşi de gözaltında

Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin soruşturmada Oktar’ın ardından elçilik görevini üstlenen ağabeyi Kenan Oktar ile Nursel Tekin’in de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Nursel Tekin operasyonun ilk günlerinde İstanbul Emniyeti’nin önünde “Milyar tane evladım olsa, Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim” demişti.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:56 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Adnan Oktar
Adnan Oktar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda yeni isimlere ulaşıldı. Bu doğrultuda, 23'ü İstanbul'a olmak üzere 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler hakkında ayrıca sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı.


KARDEŞİNİ SAVUNMUŞTU

Operasyonda, Adnan Oktar’ın ağabeyi Kadın Doğum Uzmanı Kenan Oktar da gözaltına alındı. Kenan Oktar, kardeşi tutuklandıktan sonra örgüt adına kardeşinin elçiliğini üstlenmişti. İlk günden beri operasyonun İngiliz istihbaratının planı olduğunu iddia eden Kenan Oktar, gazetemize de gelerek “Kardeşim Mehdi'dir ve yüksek İslam alimidir. Bu operasyon İngiliz istihbaratının oyunu. Kardeşim cezaevinden bana elçilik görevi verdi. O kutsaldır, ona yanlış yapıyorlar. İslam âlemi bu operasyonun sıkıntısını çekmeye başladı” demişti.


NURSEL TEKİN DE GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınan dikkat çekici isimlerden bir diğeri ise Nursel Tekin. Adnan Oktar operasyonunun başladığı ilk günler İstanbul Emniyeti’nin önüne gelen Nursel Tekin, yaptığı basın açıklamasında “Milyar tane evladım olsa, Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim” demişti. Basın açıklamasında başörtülü, örgüt içerisinde başı açık fotoğraf veren Tekin hakkında iki oğlu ile birlikte genç kızları örgüt ağına düşürmek için faaliyet yürüttüğü yönünde polise onlarca ihbar yağmıştı.

#Adnan Oktar
#Gözaltı
6 yıl önce