|

'Kullanmadım' dedi ama 53 bin kez giriş yapmış

Tekirdağ'da FETÖ/PDY'nin "köy yapılanması"na yönelik davada, örgüt adına faaliyet bulunup finansal destek sağladıkları iddia edilen 22 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Bilirkişi raporunda ByLock'a 53 bin 200 erişim sağladığı bilgisi yer alan sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Yeni Şafak
13:46 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 13:57 - 5/12/2017 Salı
AA
Bylock
Bylock
Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (
) "köy yapılanmasına" yönelik davanın sanıklarından biri, bilirkişi raporunda örgütün şifreli haberleşme programı
ByLock
'a 53 bin 200 kez erişim sağladığı bilgisi yer almasına karşın, suçlamaları kabul etmedi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 2'si tutuklu 22 sanık ile sanık avukatları katıldı.

Sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra savunmalara geçildi.

Daha sonra mahkeme başkanı "
ByLock
" kullanıcısı olduğu belirlenen tutuklu sanıklardan Melih G. hakkında gelen bilirkişi raporunu okudu.

Mahkeme başkanı, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırma ve görevini engellemeye teşebbüs" suçundan yargılanan sanığın "ByLock" kullanıcısı olduğunu ve programa 53 bin 200 kez erişim sağladığının tespit edildiğini söyledi.

Bunun üzerine, savunma yapan Melih G., "Ben Bylock denilen programı kullanmadım. Tutturmuşlar aşağı ByLock, yukarı ByLock. 13 aydır içeride tutukluyum. Hakkımda verilecek kararı mahkeme heyetine bırakıyorum" diye savunma yaptı.

"HDP'ye oy verin" çağrısı

Tutuksuz sanık İdris Ç. ifadesinde KHK ile kapatılan Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne (TEKKÖYDER) nasıl üye olduğunu bilmediğini ileri sürdü.

Bir sohbette kendilerine tutuklu sanık Melih G. tarafından "HDP'ye oy verin" diye çağrıda bulunulduğunu öne süren İdris Ç., "Bize sohbetleri görevini tam olarak bilmediğim Melih G. veriyordu. Melih seçim dönemine yakın bir zamanda Çorlu'da düzenlenen bir sohbette 'HDP'ye oy verin' diye çağrıda bulundu. Ben bu siyasi konuşmalardan sonra bunlardan soğudum ve ilişkimi kestim. Ben Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğine nasıl üye olduğumun bile farkında değilim. Üzerime atılı terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmiyorum. Zaten bir bacağım yok. Yüzde yetmiş bedensel engelliyim. Mahkemeye gelmekte bile zorlanıyorum" diye savunma yaptı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "köy yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 118 sayfalık iddianamede, 2'si tutuklu 22 sanığın "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

#FETÖ
#HDP
#Tekirdağ
6 yıl önce