Kuyumcukent nihayet açılıyor

İstanbul
00:0022/12/2006, Cuma
G: 22/12/2006, Cuma
Yeni Şafak
Kuyumcukent nihayet açılıyor
Kuyumcukent nihayet açılıyor

Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Özgür: Kuyumcukent sayesinde 100'den fazla ülkenin Türkiye'de alışveriş yapma imkanı daha da artacak

Kuyumcu sanatkarlarını tek çatı altında toplayacak olan Yenibosna'daki Kuyumcukent, yarın açılacak.

Sınırlı Sorumlu İstanbul Kuyumcu Sanatkarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yapılan Kuyumcukent'in açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Özgür, basın toplantısında, kuyumcu imalat atölyeleri, toptan satış mağazaları, fabrika tipi büyük atölyeler, çeşitli perakende mağazaları, sinemalar, fast food üniteleri ve restoranlardan oluşan 2 bin 200 adet işyeri ile toplam 200 milyon dolara malolan Kuyumcukent'in 1 milyar dolarlık piyasa değeri ile Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olduğunu bildirdi.

Özgür, 328 bin metre karelik inşaat alanına sahip Kuyumcukent sayesinde altın, gümüş ve mücevherat üretimi ve ticareti yapan yaklaşık 100'den fazla ülkenin Türkiye'den alışveriş yapma imkanının daha da artacağını söyledi.

Mustafa Ercan Özgür, Kuyumcukent'te şu anda doluluk oranının yüzde 30 olduğunu, 2007 sonunda bu oranın yüzde 100'e ulaşacağını ifade etti.

SUR İÇİ BOŞALTILMALI

İstanbul içinde imalathanelerin kalmaması, buradaki tarihi dokunun ön plana çıkartılması gerektiğini kaydeden Özgür “Hedefimizde Kapalıçarşı'nın dükkanlarını getirmek yok. Kapalıçarşı'nın nefes almasını istiyoruz” dedi. İmalathanelerin Eminönü'nden çıkmaya başladığını bildiren Özgür, Kuyumcukent'te 25 metre karelik dükkanın kirasının 250 dolar olduğunu bildirdi.