|

Millet 15 Temmuz gibi Afrin’e yürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Afrin operasyonunda işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin’e yürüyor. Bu sabah itibariyle 394 terörist etkisiz hale getirildi. 20 şehidimiz var. İdlib’e yürüyeceğiz Allah’ın izniyle. Bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecekler. PYD, FETÖ, DEAŞ, PKK bedelini ödeyecek” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 01:48 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan, “Dün çukur eylemlerinde, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı’nda, bugün Zeytin Dalı Operasyonu’nda, yarın da neresi gerekiyorsa orada bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz” diye konuştu.
Erdoğan, “Dün çukur eylemlerinde, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı’nda, bugün Zeytin Dalı Operasyonu’nda, yarın da neresi gerekiyorsa orada bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa Tüneli’nin açılışı ile Kocaeli Gençlik Kolları İl Kongresi’nde konuştu. Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, “Bu Afrin operasyonu var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin’e yürüyor” dedi. AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyelerinin ‘Reis bizi Afrin’e götür’ tezahüratı üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’in kenar kıyılarına gittim. Komutana sordum: ‘Ne durumdayız, ihtiyaç var mı?’ ‘Şimdilik henüz yok’ dediler. Olduğu anda beraber gideceğiz” ifadesini kullandı.

MEHMETÇİK İDLİB’E YÜRÜYECEK

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Rabbimiz, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridir, ancak bilemezsiniz’ buyuruyor. İşte bu müjdeye ulaşırcasına, bu müjdeye kavuşurcasına benim Mehmedim, Mehmedçik’im Afrin’e yürüyor Allah’ın izniyle. İdlib’e yürüyecek Allah’ın izni ile. Sınırlarımızı taciz edenler, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecek. PKK’sı, FETÖ’sü, YPG’si DEAŞ’ı.. hepsi bunu ödeyecek. Bu mücadele bunun için kararlı bir mücadele. Tarih boyunca kesintisiz bir mücadele ile vatanımıza sahip çıktık. Şimdi de vatanımıza sahip çıkıyoruz.


SINIRSIZ BİR COĞRAFYANIN UMUDUYUZ

Biz koskoca bir coğrafyanın, adeta sınırsız bir coğrafyanın umudu Türkiye’yiz. Çünkü biz arkasında yüz milyonlarca kardeşinin duası olan Türk milletiyiz. Varsa bu onurlu duruşun bir bedeli, ödemeye de hazırız. Nitekim tarih boyunca olduğu gibi dün çukur eylemlerinde, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanı’nda, bugün Zeytin Dalı’nda, yarın da neresi gerekiyorsa orada bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz. Sizden aldığı dualarla benim Mehmedim de Afrin’de aynen yoluna devam ediyor. Bugün itibariyle 394 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakam sabah rakamıdır, ondan sonra kaça yükseldi onu henüz almış değilim. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve askerimiz olmak üzere toplamda 20 şehidimiz var. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Ey teröristler, siz bizim sınırlarımızı mı taciz ediyorsunuz? Ey imansızlar, siz bizim camilerimizi mi bombalıyorsunuz? Namaz kılarken şehid olanların bedelini ağır ödeyeceksiniz. Masum, mağdur, mazlum kardeşlerimizin şehadetinin bedelini ağır ödeyeceksiniz.

DEAŞ’A TARİHİ BİR DARBE VURDUK

DEAŞ tehdidini öne sürerek bölgenin altını üstüne getirenler, Türkiye’nin Fırat Kalkanında DEAŞ’a tarihinin en büyük darbesini vurmasının ardından bambaşka yerlere savruldu. Ülkemizin katettiği mesafe birilerini fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze akılla bağdaşmayacak engeller çıkarıyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Suriye’de savaşabilecek DEAŞ’lı kalmadı ama bu bahaneyle hala ülkeye silah yığmaya devam ediliyor. Türkiye kendi güvenliği için üzerine düşünleri yaparken bunu elbette müttefikleriyle hayata geçirmek ister."

CHP'Lİ ALTAY'A ÖSO TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı, Kocaeli Yuvacık'ta yaptığı konuşmada ise, CHP Grup Başkanvekili Altay'ı ÖSO ile açıklamalarına sert tepki göstererek, "Sen sıcak yatağında yatarken terörist dediğin ÖSO, benim Mehmed'im ile birlikte senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyor" dedi. CHP'li Altay, ÖSO'nun ağırlıklı olarak El Kaide uzantılı örgütlerden toparlanan bir birlik olduğunu ileri sürmüştü.

  • Lozan dosyasını hazırlatıyorum
  • Erdoğan, “Askerimiz bu mücadelesini sürdürürken kararlılığımız devam ediyor. Biz de Başbakanımız, bakanlarımız ile Ankara’dan diplomasiyi yürütüyoruz. Çünkü biliyorsunuz uluslararası camiaya eğer kendinizi anlatmaz iseniz, meydanda kazanır, masada kaybedersiniz. Lozan’da öyle olmadı mı? Kılıçdaroğlu’na sorsan, Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Partiye kesmeye kalkar... Adaları siz verdiniz. siz! Sizin partinizin başında olanlar verdi... Tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve Lozan dahil olmak üzere bunların önüne, milletin önüne bu belgelerle anlatacağız. Görecekler kim nerede neyi vermiş... Öyle yalanlarla, dolanlarla bu milleti aldatamazsınız. Ana muhalefet terör ile beraber cirit atıyor. Bir tane cambaz var, ahlaken de maalesef sıfır. Kalkıyor ÖSO’ya terör örgütü diyor. Bu ne anlayıştır! Ne terbiyeden muaf bir durumdur! ÖSO benim Mehmedim ile arazide; şu ana kadar 13 şehidi var. Siz kiminle berabersiniz?! Şu anda terör örgütleri ile berabersiniz, PKK ile berabersiniz... Benim milletim sizi gayet iyi tanıyor! Sizin kirli çamaşırlarınızı meydana çıkaracağız. Millet artık bu yalanı yutmayacak... Kim kimdir bilinsin” şeklinde konuştu.
Sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor

Batı’da şu anda terör örgütleri camilerimizi yakıp yıkıyor. Almanya daha neyi bekliyor? Belçika’da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirdiğimiz zaman da rahatsız oluyorlar. Burada herhangi bir kiliseye karşı böyle bir şey yapılsa, benim polisim de izlese acaba dünya buna ne der? Kusura bakmasınlar. Elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde, bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor.

BUNLAR DİNSİZ, ALLAHSIZ, KİTAPSIZ

Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, bu hakikatler de inkârla ortadan kalkmaz. İşte görüyorsunuz, bunlar Kilis’te camideki sivil vatandaşlarımıza saldırıyor. Bu PYD, YPG, DEAŞ... Bunlar dinsiz.. bunlar kitapsız.. bunlar Allah’sız terör örgütleri! Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce