|

Ortağını öldürtüp Marmara’ya attı

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin, 2014 yılında öldürttüğü ortağı Shahid Ahmed’in cesedini demir bağlatıp Marmara Denizi’ne attırdığı ortaya çıktı. İnfazın ardından Urfi Çetinkaya’ya haber gönderen Zindaşti, “Ortağım size ihanet etti, ben de cezalandırdım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:08 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul’da 9 adamıyla yakalanan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin sorgusu sürüyor.
İstanbul’da 9 adamıyla yakalanan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin sorgusu sürüyor.

Çok sayıda cinayetin azmettiricisi olan FETÖ’nün İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin, 2014’te ortağını da infaz ettirdiği ortaya çıktı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda 9 adamıyla birlikte yakalanan Zindaşti’nin sorgusu sürüyor. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, İran asıllı sahte Pakistan pasaportlu uyuşturucu kaçakçısı ortağı Shahid Ahmed’in infazyla son bulan süreç şöyle gelişti:.

İŞBİRLİĞİNE YANAŞMADI

Ahmed, Yunanistan’da 2,1 ton eroinin ele geçirilmesinin ardından 2014 yılının haziran ayında İstanbul’a geldi. Ortağı Zindaşti ile buluşan Ahmed, Yunanistan’daki bir depoda 1 ton eroinin olduğunu belirterek, uyuşturucunun İran’a sevkiyatı konusunda yardım istedi. Zindaşti, deponun yerini bilen tek isim olan Ahmed’le işbirliğine yanaşmadı. Ancak, uyuşturucunun nerede saklandığını öğrendi. Zindaşti, deponun yerini öğrenir öğrenmez ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ile irtibata geçti. Depoda saklanan 1 ton eroini DEA’ya ihbar etti. Bu ihbar karşılığında yüklü miktarda para ödülü aldı.


EVİNDE İNFAZ ETTİRDİ

Kendisini aklamak isteyen Zindaşti, bir otelde ağırladığı ortağı Shahid Ahmet’i evine davet etti. Ahmed, burada Zindaşti’nin adamı Ekrem Öztunç’un da aralarında bulunduğu 3 kişi tarafından infaz edildi. Shahid Ahmed’in bir demire bağlanan cesedi, tekneyle Marmara Denizi açıklarına atıldı.

URFİ PEŞİNDE

Depodaki eroinin sahibi uluslararası uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’ya haber gönderen Zindaşti, “Ben değil, ortağım olan Shahid Ahmed size ihanet etti. Ben de cezalandırdım. Öldürdüm” diyerek kendisini aklamaya çalıştı.Ancak bu sözlere inanmayan Çetinkaya, Naci Şerifi Zindaşti hakkında infaz kararı çıkarttı. Zindaşti’nin ev ve ofisinde bulunan kamera görüntülerinde, giriş-çıkış yapanlar arasında Shahid Ahmed de görülüyor. Ahmed’i İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ekrem Öztunç’un aldığı belirlendi.

DOSYA ÖRTBAS EDİLMİŞ

Öte yandan, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu’nun, o dönemde bu karanlık cinayetin üzerine gitmediği de istihbarat raporlarına yansıdı. Zanlıların sorgusu sürüyor.

#Shahid Ahmed
#​İran
6 yıl önce