|

ÖYP lisansüstü eğitim tercih sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) güz dönemi lisansüstü eğitim kontenjanlarına tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek.

Yeni Şafak
13:30 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:51 - 17/09/2018 Pazartesi
AA
Arşiv
Arşiv

ÖYP güz dönemi lisansüstü eğitim kontenjanlarına tercih sonuçları açıklandı.

  • YÖK'ten yapılan duyuruya göre,
    ÖYP
    kapsamında güz dönemi lisansüstü eğitim kontenjanlarına ilişkin tercih işlemleri sonuçlandırıldı. Sonuçlara
    e-Devlet
    üzerinden ulaşılabilecek.

Lisansüstü eğitim programlarına yerleştirilmesi uygun bulunan araştırma görevlilerinin en geç 5 Ekim 2018 mesai bitimine kadar lisansüstü eğitim yapmak için yerleştirildikleri üniversitelerin ilgili enstitülerine başvurmaları gerekiyor.

Yabancı dilden en az 65 ALES'ten 70 puan alanlar başvurdu

YÖK'ten, ÖYP kapsamındaki araştırma görevlilerinin 2018 güz dönemi lisansüstü eğitim kontenjanlarına ilişkin açıklama yapılmıştı.

"Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller" kapsamında, 2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesine göre atanan ve 674 sayılı KHK ile statüleri 50/d olarak değiştirilen araştırma görevlilerinden, yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitim yapabilmesi için gerekli koşullara yer verilen açıklamada, lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların YÖKDİL, ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan, ALES'ten ise son 5 yıl içinde (2013 güz ve sonrası) en az 70 puan almış olmaları gerekiyordu.

#ÖYP
#YÖK
#Yükseköğretim Kurulu
6 yıl önce