|

PKK’nın infaz timi çökertildi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Temmuz 2016’da sokak olayları çıkarmak için yolda yürüyen 39 yaşındaki Ayhan Kökbalık adlı vatandaşı öldüren PKK’nın ‘infaz’ timi çökertildi. Gözaltına alınan 5 terörist tutuklandı.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:56 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İnfaz timindeki 5 PKK’lı, Özel Harekat polislerinin yaptığı operasyonla kıskıvrak yakalandı.
İnfaz timindeki 5 PKK’lı, Özel Harekat polislerinin yaptığı operasyonla kıskıvrak yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz'un yaşandığı dönem sokak olayları çıkaran ve örgüt kararıyla cinayet işleyen terör örgütü PKK’nın o dönemki hücrelerini tek tek çökertiyor.

5 PKK’LI KISKIVRAK

17 Temmuz 2016 gecesi İstanbul Ümraniye'de öldürülen Ayhan Kökbalık'ın, PKK tarafından infaz edildiği ortaya çıktı. Kökbalık'ın PKK’lı teröristlerce ajanlıkla suçlanarak infaz edildiği yönünde istihbarat alan polis, tespit ettiği 5 üst düzey PKK'lıyı yakalayarak gözaltına aldı.

İnfazda tetikçi olan 'Erdal' kod adlı A.A isimli teröristin cinayetten, infazın içerisinde yer alan 10 örgüt üyesinin de yine PKK ile bağlantılı farklı terör suçlarından tutuklu bulunduğu belirtildi.

TOPLANTI SONRASI İNFAZ ETMİŞLER

Polisin tespitine göre PKK’lı teröristler, Ayhan Kökbalık'a ajan suçlaması yönelterek toplantı düzenledi. Toplantıda Ayhan Kökbalık'ın infaz edilmesi yönünde karar çıktı. Daha sonra sokağa götürülen Kökbalık göğsüne 3 el ateş edilerek öldürüldü.

#PKK
#İnfaz timi
6 yıl önce