|

PKK’ya seri baskın

Beşiktaş’taki hain saldırının ardından terör örgütü PKK hücrelerine yönelik baskınları aralıksız sürdüren İstanbul polisi 4 farklı operasyon gerçekleştirdi. 23 PKK’lı yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:31 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

İstanbul'da Çevik Kuvvet ekiplerine yönelik Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı araç ve canlı bomba saldırısının ardından, PKK hücrelerine yönelik operasyonlar durmadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hücrelerinde hareketlilik tespit ettiği terör örgütü PKK'ya yönelik peşpeşe baskınlar yaptı. Bölücü örgütün gençlik yapılanması YDG-H'nin yeni eylemlere hazırlandığı tespit edildi. Eylem hazırlığındaki şüphelilerin adreslerine ara operasyonlar ile baskın düzenlendi. Özel Harekât ve TEM operasyon timi ekiplerince düzenlenen ilk baskında 18 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.



SÖZDE CEZA TİMİNE BASKIN


YDGH'ye yönelik ikinci operasyon da ise 3 şüpheli gözaltına alındı. TEM ekipleri, örgütün, destek alamadıkları masum insanlara yönelik, sözde cezalandırma eylemi hazırlığında olduğunu belirledi. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Terör örgütünün “Ceza Timi” belirlendi. Araştırmalar tamamlanınca Sultangazi'deki bir adrese baskın düzenlendi. TEM ekiplerinin diğer bir çalışmasında ise, örgüt adına yağma (gasp) eylemlerine katılan bir şüpheli gözaltına alındı. Ailesi tarafından hakkında kayıp başvurusunda bulunulduğu öğrenilen şüpheli, gözaltı işlemlerinin ardından 6 Ocak' ta tutuklandı.


#Beşiktaş
#PKK
#YDG-H
7 yıl önce