|

Provokatörlerin 'Suriyeliler polise saldırdı' yalanı bozuldu: Kahramanmaraş’ta polise saldıran üç kişi Türk vatandaşı çıktı

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz gün polise saldıran 3 kişinin Suriyeli olduğunu öne süren ve sosyal medyada algı operasyonuna girişen provokatörlerin oyunu bozuldu. Polise saldıran İ.T., T.T. ve S.T. isimli 3 şüphelinin Türk vatandaşı olduğu ve uyuşturucudan suç kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

10:06 - 14/07/2022 Perşembe
Güncelleme: 10:50 - 14/07/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Kahramanmaraş'ta polise saldıranları linç edilmekten polis kurtardı
Kahramanmaraş'ta polise saldıranları linç edilmekten polis kurtardı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen olay, dün akşam saatlerinde Onikişbuat İlçesi Mağralı Mahallesi'nde yaşandı. Öğrenilen bilgiye göre, mahalleye gelen 3 alkollü şahıs etrafa bağırıp çevredeki esnaf ve vatandaşlara saldırı girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri 3 kişiyi engelleyip gözaltına almak istedi ancak alkollü şahıslar polis ekiplerinin görevini yapmasını engelleyerek 2 polisin de yaralanmasına neden oldu. Yaşanan olay sonrası gözaltına alınan İ.T., T.T. ve S.T. isimli 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

IRKÇI PROVOKATÖRLER SAHNEYE ÇIKTI

Gelişmelerin ardından sosyal medyada #sessizistila etiketiyle gündem yaratmaya çalışan bazı provokatörler, polise saldıran 3 kişinin Suriyeli olduğunu öne sürdü. Suriyeliler üzerinden ırkçı paylaşımlar yapan provokatörlerin oyunu çok geçmeden bozuldu.

Polise saldırıda bulunan İ.T., T.T. ve S.T. isimli 3 şüphelinin Türk vatandaşı olduğu ve uyuşturucudan suç kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.


#Kahramanmaraş
#Sessiz İstila
#Suriyeli
2 yıl önce