|

Seçim sonrası ilk kabine toplantısı

31 Mart’tan sonra yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının gündemi yoğun. Seçimin yanı sıra ABD ile yaşanan S-400 ve F-35 gerilimi ile bu ülkede temaslarda bulunan bakanların temasları toplantının ana gündemleri olacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabineyi 31 Mart seçimleri sonrasında ilk defa toplayacak. Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanacak kabine en son 4 Şubat'ta bir araya gelmişti. Seçim sonuçları, seçimlere itiraz süreçleri, İstanbul'da seçimin yenilenme ihtimalleri de değerlendirilecek.

ABD ile ilişkilerde normalleşmenin de kabinede gündeme gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da ABD temasları hakkında bilgi verecek. Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları konusunda da kabine üyelerini bilgilendirecek. ABD ile gerilime neden olan S-400’ler ve buna karşı Türkiye’ye F-35 uçağı teslimatının ertelenmesine dönük gelişmeler de ayrıntılı ele alınacak.

SURİYE VE TERÖRLE MÜCADELE

Kabinenin rutin gündemi içinde bulunan terörle mücadele ve Suriye’deki son gelişmeler de masada olacak. Fırat’ın doğusundaki terör varlıklarına yönelik muhtemel harekatla ilgili hazırlıklar da ele alınacak. ABD ile Münbiç ve Rusya ile varılan İdlib anlaşmaları kapsamında durum değerlendirmesi de yapılacak.

REFORMLAR MASADA

  • Toplantıda ele alınacak başlıkların bir diğeri ekonomi olacak. Türkiye’ye yönelik bir süredir devam ettirilen ekonomik saldırılara karşı alınacak önlemler ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketinin ayrıntıları ele alınacak. Bu kapsamda atılacak adımlar planlanacak. İkinci Yüz Günlük Eylem Programı’na ilişkin kabine üyelerinin kendi alanlarıyla ilgili çalışmalarda geldikleri noktalar konusunda bilgilendirmede bulunmaları bekleniyor.

Seçim nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ara verdiği politika kurullarıyla gerçekleştirdiği çalışmalar da yeniden başlayacak. Bu haftadan itibaren Erdoğan politika kurularıyla toplantı yapacak.

#Seçim
#ABD
#S-400
#F-35
#Bakanlar Kurulu
5 yıl önce