|

İstanbul'da nöbetçi kreş uygulaması: 7 gün 24 saat açık olacak

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum, 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' tanıtım lansmanında İstanbul'a dair projelerini tek tek açıkladı. Kurum'un kadın, aile ve çocuklar için verdiği vaatler 5 yıldır çile çeken İstanbullular için büyük bir umut oldu. Kurum'un vaatleri arasında 7/24 açık olacak nöbetçi kreşler, 0-6 yaş arası çocuğu olanlara ücretsiz ulaşım, girişimci kadınlara 100 bin TL hibe ve ilkokul çocuklarına beslenme desteği ve ücretsiz ulaşım yer aldı. İşte tüm detaylar...

Seda Ekinci
13:29 - 25/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 13:29 - 25/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum
Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum

İstanbul'un kayıp 5 yılını hep birlikte yeniden inşa edeceğiz diyen Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Murat Kurum, 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' tanıtım lansmanında İstanbul'a dair projelerini tek tek açıkladı. Önceliğimiz çocuklarımızı okula hazırlayan güvenli kreşler diyen Murat Kurum, çocuk, kadın ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak için hazırladığı düzenlemeleri anlattı. İşte Murat Kurum'un o vaatleri...


7/24 nöbetçi kreşler açılacak

Öncelikle kadınlarımız ve aileler için; Her mahalleye kreş hizmeti götürülecek; gece emekçileri ve acil durumlar için 7/24 nöbetçi kreş uygulaması başlatılacak.


0-6 yaş çocuğu olan ebeveynlere ücretsiz ulaşım

Aile kartla 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz olacak. Babalar da çocukları yanlarındayken ücretsiz ulaşım imkanından yararlanabilecek.

Girişimci kadınlara 100 bin TL hibe

İstanbullu kadınlar artık işinin sahibi olacak. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe verilecek.

İlkokul çocuklarına beslenme desteği ve ücretsiz ulaşım

İlkokul çağındaki çocuklar için okullara beslenme desteği verilecek. İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak.


Okullara güvenlik ve temizlik desteği

Tüm okullara güvenlik ve temizlik desteği verilecek. Her okulda çok iyi eğitimden geçirilmiş ve çocuk psikolojisini bilen ve yönetebilen güvenlik görevlileri olacak.



#Murat Kurum
#İstanbul
#kreş
#İstanbul Kart
#Nöbetçi Kreş
#İBB
5 ay önce