|

Suikast girişiminden DHKP-C çıktı

FETÖ, MİT TIR’ları ve Dink cinayeti davalarına da bakan savcı Evliya Çalışkan’a 7 Aralık’ta düzenlenen suikast girişiminin arkasından sol terör örgütü DHKP-C çıktı. İstanbul polisinin operasyonunda yakalanan DHKP-C’liler G.K, R.Ö ve U.G.A çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 jeudi
Güncelleme: 02:17 - 22/12/2016 jeudi
Yeni Şafak

İstanbul Sultangazi'de terör savcısı Evliya Çalışkan'a düzenlenen suikast girişiminin arkasından sol terör örgütü DHKP-C çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin suikast girişimi ile ilgili başlattığı operasyon kapsamında DHKP-C üyesi teröristler G.K, R.Ö ve U.G.A yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



KAMERADAN EŞKÂL BELİRLENDİ


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında nöbetten çıkan terör suçları savcısı Evliya Çalışkan'ın aracına 7 Aralık 2016 saat 21.15 sıralarında TEM Sultangazi sapağı civarında seyir halindeyken ateş açılmıştı. Otomobile 3 kurşun isabet ederken savcı ve koruması saldırıyı yara almadan atlatmıştı. İstanbul polisi olayın ardından, suikast girişimini araştırmaya başladı. Yapılan araştırma neticesinde, aynı istikamette hareket eden başka bir araçtan ateş açıldığı belirlendi. Kamera görüntüleri ve teknik çalışmada, saldırının DHKP-C örgütü üyelerince gerçekleştirildiği tespit edildi. Saldırıyı düzenleyenlerin kimlik ve adreslerinin deşifre edilmesinin ardından, İstanbul polisi operasyonu gerçekleştirdi.



Kritik davalarda görev aldı


Savcı Evliya Çalışkan, çok sayıda önemli soruşturmada ve davada görev aldı. Çalışkan tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 29 polis hakkında hazırlanan 59 sayfalık iddianame, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Hrant Dink cinayeti ve FETÖ'ye ilişkin birçok soruşturmada da görev alan Çalışkan, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın da yargılandığı MİT TIR'ları davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma savcılığı da yapmıştı. Çalışkan, Dündar'ın 'casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama' suçlarından 25 yıl hapsini istemişti.


#FETÖ
#MİT TIR’ları
#Dink cinayeti
#Suikast
il y a 7 ans