|

TEB KOBİ TV'yi günde 10 bin KOBİ seyrediyor

Türkiye'nin ilk bankacılık televizyonu olan TEB KOBİ TV, 39 bin aktif üyeye ulaştı ve günlük ortalama 10 bin KOBİ tarafından izlenir hale geldi

00:00 - 2/12/2009 Çarşamba
Güncelleme: 20:58 - 1/12/2009 Salı
Yeni Şafak
TEB KOBİ TV'yi günde 10 bin KOBİ seyrediyor
TEB KOBİ TV'yi günde 10 bin KOBİ seyrediyor

Türkiye'nin ilk bankacılık televiz-yonu olan TEB KOBİ TV, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) bilgi kaynağı haline geldi. Türkiye'de KOBİ sayısının 2 milyonu aştığını ve toplam istihdamın da yüzde 76'sını sağladığını hatırlatan TEB KOBİ Pazarlama Yöneticisi Mehmet Ali Demirel, şöyle devam etti: "Türk KOBİ'leri, rekabetin yoğun çarkları içerisinde sadece var olmayı değil, gelişmeyi ve büyümeyi de hedeflemektedirler. Büyüme ve gelişme potansiyelleri çok yüksek olan KOBİ'ler bunu gerçekleştirmek için çoğu zaman bilgiye ulaşım sorunu yaşamakta, araştırma yapmak için zaman harcamak istememektedirler. Türkiye için KOBİ'lerin öneminden yola çıkarak onlara direkt ulaşabilmek ve potansiyellerini geliştirmek için bir sosyal sorumluluk projesi olarak TEB KOBİ TV'yi geliştirmeye karar verdiklerini anlatan Mehmet Ali Demirel, "Genel olarak ülkemizde okumaya olan ilgi azlığından dolayı, yazınsal bir yayın yerine, internet kullanımındaki hızlı yükseliş de göz önüne alınarak, bir internet TV kurulması için 2006 yılında çalışmalar başlamıştır" diye konuştu.

39 BİN ÜYEYE ULAŞTI

TEB KOBİ TV'nin aynı zamanda KOBİ'lere özel yayın yapan Türkiye'nin ilk bankacılık televizyonu olduğunu ve bu boyutuyla İnternette bir ilki temsil ettiğini vurgulayan Demirel, "Bugün 39,000 üyesi ve günlük ortalama 10,000 izleyicisi ile internet dünyasında KOBİ'lerin bilgi kaynağı haline gelmiştir" dedi.


KOBİ'ye direkt ulaşmak için...

TEB KOBİ Pazarlama Yöneticisi Mehmet Ali Demirel, Türkiye için KOBİ'lerin öneminden yola çıkarak onlara direkt ulaşabilmek ve potansiyellerini geliştirmek için bir sosyal sorumluluk projesi olarak TEB KOBİ TV'yi geliştirmeye karar verdiklerini açıkladı.


Uzmanlarla birebir sohbet imkanı

Mehmet Ali Demirel'in kaydettiklerine göre ilk yıllarda sadece video yayını yapan TEB KOBİ TV, bugün KOBİ'lerin piyasa ve finans verilerini TEB Naklen Finans hizmetiyle ücretsiz olarak takip edebildiği, konusunda uzman kişilere (Şükrü Kızılot, Ekrem Sarısu ve Sezgin Özcan) istedikleri soruyu sorup cevabını yine video olarak alabildikleri, çeşitli yarışmalara katılıp derece alabildikleri (Hızlı Balık TEB KOBİ TV Özel Ödülü), üniversiteli gençlerden onların ekonomiye genç bakışlarını takip edebildikleri, başarılarını duyurabildikleri, bilgi akışının ve iletişimin sürekli olduğu bir buluşma noktası haline geldi. TEB KOBİ TV, kâr amacı gütmeyen, herkese açık bir site olup, siteye üyelik zorunlu olmayıp tamamen ücretsiz olarak çalışıyor.. Üyeler, sunulan bazı özel avantajlardan da yararlanabiliyor.



14 yıl önce