Terör örgütlerine yönelik bir yılda 28 binden fazla operasyon: 923 terörist etkisiz hale getirildi

Kenan Biter
08:36, 30/01/2024, SalıG: Güncelleme: 09:27, 30/01/2024, Salı
Yeni Şafak
Terör örgütlerine yönelik bir yılda 28 binden fazla operasyon: 923 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir yıl içerisinde terör örgütlerine 28 binden fazla operasyon gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2023 yılında terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların bilançosunu paylaştı. Bakan Yerlikaya 2023 yılında terör örgütlerine yönelik 28 bin 315 operasyon gerçekleştirildiğini açıklarken, operasyonlarda 923 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 21 bin şüphelinin de gözaltına alındığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen yıl bölücü terör örgütüne yönelik 3 bin 911 şehir, 19 bin 682 kırsal operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 923 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.


Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2023 yılında, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı birimler tarafından bölücü terör örgütü, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleri başta olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik operasyonların düzenlendiğini ve düzenlenmeye de devam edildiğini belirtti.



Bakan Yerlikaya'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı şu şekilde;

2023 yılında, Jandarma Komutanlığımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza bağlı birimlerimiz tarafından BTÖ, FETÖ, DEAŞ ve Sol Terör Örgütleri başta olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenlendi ve düzenlenmeye devam ediyor.


1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında:

BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 3.911 şehir, 19.682 kırsal operasyon düzenlendi.


Bu operasyonlarda:

923 terörist etkisiz hale getirildi.

7.716 şüpheli gözaltına alındı,

1.555'i tutuklandı,

1.683’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.



FETÖ’ye yönelik:

6.775 operasyon yapıldı.

9.639 şüpheli gözaltına alındı,

1.689'u tutuklandı,

1.677’si hakkında adli kontrol kararı verildi.


DEAŞ Terör Örgütüne yönelik:

1.500 operasyon yapıldı.

2.800'i gözaltına alınırken,

738'i tutuklandı,

650’si hakkında adli kontrol kararı verildi.



Sol terör örgütlerine yönelik:

358 operasyon yapıldı.

11 terörist etkisiz hale getirildi.

737 şüpheli gözaltına alınırken,

97'si tutuklandı,

207’si hakkında adli kontrol kararı verildi.



Etkisiz hale getirilen tüm bu hainlerin:

🟥 8’i Kırmızı

🟦1’i Mavi

🟩 2’si Yeşil

🟧16’sı Turuncu

⬜️37’si Gri Kategoride olmak üzere

Toplam 64’ü sözde ÜST DÜZEY teröristti.


Ayrıca bu dönemde hamd olsun, 124’ü bombalı eylem olmak üzere 163 eylem önlendi.





Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026