|

Terör saldırısı diye götürdüler

15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ele geçirmeye çalıştıkları için yargılanan cuntacı askerler hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunmaları alınan tutuklu askerler havalimanına terör saldırısı olduğu için götürüldüklerini ve darbeden haberleri olmadığını iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:44 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 28'i tutuklu 62 askerin yargılanacağı davanın ilk duruşması Silivri'de yapıldı. 28 tutuklu askerin hazır bulunduğu duruşmaya 15 tutuksuz er de katıldı. Duruşmada sanıkların kimlik tespitlerinin ardından iddianame özetlenerek okundu. İddianame özetinin okunmasının ardından duruşmada, tutuklu sanıklar uzman çavuş Yüksel Özdemir ve uzman erbaş Yusuf Yaylaz ile sanık uzman erbaş Yavuz Türk'ün savunmaları alındı.



KALABALIĞI DARBECİ SANDIK


2. Mekanize Piyade Bölüğü'nde Zırhlı Muhabere Aracı şoförü Uzman Erbaş Yüksel Özdemir, 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanında terör saldırısı olduğu gerekçesiyle mühimmat yüklenerek yola çıktıklarını anlattı. Yolda giderken darbe girişiminden haberdar olduğunu ve havalimanındaki kalabalığı da darbeciler sandığını iddia eden Özdemir, olayın aslını öğrendikten sonra teslim olduğunu söyledi. 3. Mekanize Piyade Bölüğünde Takım Astsubayı Yusuf Yaylaz da havalimanına terör saldırısı için gittiklerini iddia etti. Tutuklu Uzman Erbaş Yavuz Türk ise 1 Ağustos'ta evleneceğini ancak darbe girişimi yüzünden düğününü yapamadığını belirterek, "Beni bu duruma düşürenlerden şikayetçiyim" diye konuştu.


#Terör saldırısı
#Darbe gecesi
#Yüksel Özdemir
7 yıl önce