|

Türkiye’den tam gaz diplomasi

Türkiye’nin son dönemdeki Afrika temasları artarak devam ediyor. Dün Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’yu ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya gelecek. Böylece Erdoğan, son dönemde beşi yüz yüze olmak üzere 13 Afrika lideriyle görüşmüş olacak.

Osman Özgan
00:00 - 18/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 05:55 - 18/08/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
 Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed
Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan Afrika diplomasisine yeni konuklar ekleniyor.

Erdoğan’ın, Afrika ülke liderleriyle yaptığı kritik temasların son halkası, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio ile oldu. Erdoğan, Julius Maada Bio ile dün Devlet Konukevi’nde görüştü.

Erdoğan’ın Afrika temasları bugün de sürecek. Erdoğan, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek olan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya gelecek.



TÜRKİYE’DEN DESTEK

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Etiyopya Başkanı Ahmed, 1 Ağustos’ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
    Türkiye ve Etiyopya ilişkileri ile bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Etiyopya’nın huzur ve istikrarına büyük önem atfettiklerini belirtmiş ve Türkiye’nin Etiyopya’ya her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini dile getirmişti.

AFRİKALI LİDERLERLE 13. TEMAS

Son olarak geçtiğimiz cumartesi günü Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya gelen Erdoğan, etkisi devam eden pandemiye rağmen son iki ay içerisinde beşi yüz yüze olmak üzere 13 Afrika lideriyle temas kurmuş olacak.
Bu ülkelerin arasında Sudan, Cezayir, Libya, Senegal, Cibuti, Nijerya da bulunuyor.
#Türkiye
#Afrika
#Sierra Leone
#Julius Maada Bio
#Abiy Ahmed
3 yıl önce